Rețetă de Croque Monsieur – sandvici clasic franțuzesc. Croque Monsieur este un tip de sandwich cald și delicios, originar din bucătăria franceză. Acesta este alcătuit din felii de pâine (de obicei pâine de casă sau pâine tip baghetă) umplute cu șuncă și brânză, apoi prăjite sau coapte în cuptor până când devin crocante și aurii. De obicei, acest sandwich este servit cald și însoțit de o salată verde sau de diverse garnituri.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de Croque Monsieur – sandvici clasic franțuzesc. Croque Monsieur este un preparat din bucătăria franceză, iar ingredientul de bază, care îi oferă denumirea, este șunca (jambon în franceză), iar brânza folosită poate varia, de la emmental și gruyère la cheddar sau alte tipuri de brânzeturi moi și gustoase. Uneori, se mai adaugă și un sos bechamel între straturile de șuncă și brânză, pentru a intensifica aroma și pentru a face sandwich-ul și mai cremos. O variantă populară a Croque Monsieur este Croque Madame, care este similară, dar are în plus și un ou ochi pus deasupra, conferindu-i un aspect și mai apetisant.
Croque Monsieur este un preparat delicios și apreciat în Franța și în alte țări, iar gustul său bogat îl face o alegere populară în multe restaurante și cafenele. Iată o rețetă simplu de pregătit, notată de Unica.ro.
Citește și: Rețetă de tăieței japonezi cu porc și ciuperci
Citește și: Rețetă de drob de pui cu ciuperci
Citește și:Rețetă de pui puttanesca. Un preparat delicios!
Citește și:Rețetă de cheesecake cu mascarpone și miere
Rețetă de Croque Monsieur – sandvici clasic franțuzesc. Ingrediente
- 300 ml lapte integral
- 2 linguri unt nesărat
- 3 linguri făină
- 3 linguri cimbru proaspăt
- 1 pâine normală întreagă
- 3 linguri muștar Dijon
- 340 g șuncă afumată feliată
- 450 g brânză Gruyere
- 120 g parmezan ras
- sare și piper după gust
Rețetă de Croque Monsieur. Mod de preparare
- Încălzește laptele într-o cratiță, la foc mic spre mediu – pentru aproximativ 5 minute. Într-o altă cărticioară, la foc mic, topește untul. Adaugă peste el făina și amestecă bine să se omogenizeze, timp de 2 minute. Pune peste 1 și 1/2 din frunzele de cimbru, amestecă, apoi adaugă treptat laptele, amestecând continuu. Lasă la foc mic timp de 2 minute, amestecând ocazional să nu se prindă. Dă de pe foc și adaugă 1 linguriță de sare și 1/2 de piper.
- Taie crusta de deasupra pâinii. Taie pâinea pe orizontală, dintr-un cap în celălalt. Umple pâinea cu muștarul, șunca și jumătate din cantitatea de brânză Gruyere.
- Pune pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dă la cuptorul încins până se topește brânza și devine rumen-aurie. Scoate din cuptor. Dacă ai flacără în partea superioară a cuptorului, aprinde-o pe aceea. Dacă nu, ridică grilajul pe treapta de mijloc.
- Toarnă sos peste stratul de brânză rumenită. Apoi presară și restul de brânză rămasă (inclusiv parmezanul). Dă la cuptor pentru aproximativ 6 minute.
- Scoate din cuptor, râșnește niște piper proaspăt deasupra și restul de cimbru rămas. Lasă-l 5-10 minute până să servești.
FOTO: Pexels