Rețetă de budincă de dovlecei cu brânză. Ieftină și gustoasă

Publicat pe

Nu întotdeauna cea mai elaborată mâncare e și cea mai gustoasă, așadar vă invităm să încercați o rețetă de budincă de dovlecei cu brânză. E un preparat ieftin, gustos, simplu de pregătit și va fi pe gustul întregii familii.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Când se apropie weekendul și intri în pană de idei, ar fi bine să încerci o rețetă de budincă de dovlecei cu brânză, mai ales că acum este sezonul în care beneficiem de legume și fructe proaspete la discreție. Mai mult, budinca este mai simplu de făcut ca sufleul, nu necesită multe ingrediente, se poate servi ca preparat principal, dar și ca garnitură, alături de fripturi.

Citește și: Dovlecei umpluți. Cea mai simplă și delicioasă rețetă

Citește și: Rețetă de varză cu carne de porc.Un preparat delicios

Citește și: Mâncare de dovlecei.Perfectă ca garnitură și fel principal

Citește și: Rețetă de gogoși cu paharul.Sunt extrem de gustoase

Rețetă de budincă de dovlecei cu brânză

Pentru că vara nu ne place să stăm prea mult în bucătărie, ne-am gândit să vă oferim cea mai simplă rețetă de budincă de dovlecei cu brânză

  • 2 dovlecei de mărime medie
  • 3-4 ouă (+ 1 gălbenuș)
  • 250 g brânză telemea
  • 100 g șuncă (bacon)
  • 200 g smântână
  • 100 g cașcaval ras
  • o legătură de mărar
  • unt pentru uns vasul
  • 2-3 linguri de făină sau pesmet
  • sare și piper, după gust

Cum se prepară budinca de dovlecei cu brânză

Mai întâi, se dau dovleceii prin răzătoarea mare și se presară cu sare, pentru a-și lăsa apa (veți vedea că se va scurge foarte multă). Între timp, se toacă mărunt pătrunjelul și mărarul. Ouăle (mai puțin gălbenușul) se adaugă peste dovleceii scurși.

Se pun apoi brânza (telemeaua se dă prin răzătoare), smântâna, mărarul tocat și șunca, amestecând cu grijă. Dacă vi se pare că este prea moale compoziția, adăugați 1-2 linguri de făină sau de pesmet. Atenție la cantitatea de sare adăugată, pentru că telemeaua este, de obicei, sărată!

Turnați totul într-un vas uns în prealabil cu unt, ungeți compoziția cu gălebenuș și deasupra presărați cașcaval ras pe răzătoarea mare. Se lasă la cuptorul încins la 180 de grade timp de 25-30 de minute. Spre final, verificați budinca. Dacă s-a aurit frumos, este gata de scos din cuptor.

Rețeta de budincă de dovlecei cu brânză este ideală vara, deoarece se poate consuma atât rece, cât și caldă, ca fel principal sau ca garnitură.

Foto: Shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter