Rețetă de Chilli con carne. Simplă şi rapidă

Publicat pe

Rețetă de Chilli con carne. Acest fel de mâncare este unul dintre cele mai populare mâncăruri din Mexic, dar rețeta este la fel de populară și în România. Acest fel de mâncare este perfect pentru cei care preferă picantul. Este ușor de făcut, iar membrii familiei tale vor fi foarte mulțumiți de cină.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de Chilli con carne. În forma sa actuală, chili con carne a fost pregătit în mod obișnuit în nordul Mexicului și sudul Texasului. Originea preparatului se află în bucătăriile casnice ale femeilor mexicane din clasa muncitoare.

Rețetă de Chilli con carne. În San Antonio, Texas, aceste femei au fost foarte cunoscute pentru tocana lor de vită, ieftină, cu aromă de chili (ardei).

Rețeta de Chilli con Carne este o rețetă condimentată cu ardei iuţi, carne (de vită, pui, curcan), roşii şi adeseori fasole. Află mai jos cum se prepară chilli con carne, reţetă simplă şi delicioasă.

Citește și: Rețetă prăjitură cu căpșuni.

Citește și: Rețetă de pilaf cu carne de pui.

Citește și: Rețetă ciorbă de găină. Simplu de gătit și foarte gustoasă

Citește și: Mâncare de păstăi galbene. Rețetă bună și de post

Rețetă de Chilli con carne. Ingrediente

500 g carne macră tocată (vită, pui, curcan)
300 g fasole roşie din conservă
2 cepe albe
1 morcov mare
4 tulpini ţelină apio
1 ardei gras roşu
200 g porumb dulce din conservă
4 linguri ulei de măsline
300 g roşii cuburi în suc propriu
sare, piper, după gust
1 linguriţă zahăr
1 linguriţă praf chilli iute

Rețetă de Chilli con carne. Mod de preparare

Rețetă de Chilli con carne. La început, speli şi toci ceapele, morcovul, ardeiul gras şi ţelina apio, apoi le călești într-o tigaie, cu ulei de măsline.

Atunci sunt rumenite, adaugi carnea tocată de curcan şi o rumeneşti uşor, 10 minute.

Apoi, pui roşiile cuburi (cu tot cu suc), fasolea din conservă, scursă, porumbul scurs şi asezonezi cu sare, piper negru, zahăr şi chilli, după preferinţă.

La final, Laşi totul să fiarbă încet, sub capac, 30 de minute, până se îngroaşă sosul. Decorezi cu frunze de pătrunjel, scrie clickpofbuna.

Poftă bună!

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter