Dovleceii murați au un gust inedit, se prepară foarte simplu și pot fi conservați pe o perioadă mai lungă de timp. Dacă v-am stârnit interesul, mai jos regăsiți ingredientele necesare și modul de preparare pentru această rețetă. Poftă bună!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
A venit sezonul în care gospodinele pregătesc borcanele cu bunătăți. Dacă te identifici printre iubitorii de murături, își recomandăm rețeta de dovlecei murați, care pot fi serviți alături de fripturi delicoase și care își conservă gustul pentru o lungă perioadă de timp.
Citește și: Salată cu tofu prăjit și avocado. Rețeta pas cu pas
Citește și: Rețete de fasole verde la borcan
Citește și: Musaca de cartofi – 10 rețete simple de musaca de cartofi
Citește și: Rețetă de gogoși sărate. Se prepară rapid și sunt delicioase
Rețetă de dovlecei murați – Ingrediente
700 g dovlecei mai tineri (să nu fie mari)
1 ceapă mică
500 ml oțet de vin alb (6%)
200 gr zahăr
1 1/2 linguriță boabe de muștar
1 1/2 linguriță pudra de muștar
1 linguriță rasă turmenic
1/2 linguriță coriandru boabe
1 vârf de cuțit ghimbir pudra
2 linguri sare
Rețetă de dovlecei murați – Mod de preparare
1. Dovleceii se spală bine și se taie capetele. Ulterior, se taie în felii subțiri, fie pe lungime, fie pe lățime.
2. În această etapă, se curăță și se taie ceapa. Ceapa și rondelele de dovlecei se pun într-un bol cu apă rece, în care se adaugă sare.
3. Lăsați dovleceii în saramură pentru aproximativ o oră, timp în care vă puteți ocupa de oțetul pentru conservă.
4. Într-o cratiță, se pune la fiert oțetul, zahărul și restul condimentelor, pentru 3 minute, potrivit realitatea.net.
5. În această etapă, dovleceii se scurg bine de apă, se pun în borcane curate, apoi se adaugă oțetul aromat.
6. După două zile la frigider, dovleceii murați pot fi consumați.
Dacă îți place să gătești dovlecei, încearcă și cele mai gustoase rețete cu dovlecei la cuptor, cele mai delicioase rețete de mâncare de dovlecei sau află cum se fac dovleceii pane
Sursa foto: Freepik