Rețetă de gelato cu lămâie

 Radulescu Ruxandra
.

Rețetă de gelato cu lămâie. Gelato este cunoscută pentru textura sa fină, cremoasă și gustul intens de ingrediente naturale. Acest desert delicios are o compoziție similară cu înghețata obișnuită, însă există câteva diferențe semnificative. Gelato este o experiență culinară minunată și o opțiune populară de desert în Italia și în alte părți ale lumii. Iată o rețetă de gelato cu lămâie pe care o poți prepara ușor, din câteva ingrediente.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Rețetă de gelato cu lămâie. Gelato este un desert tradițional italienesc asemănător cu înghețata. În timp ce înghețata are de obicei un conținut de grăsime de aproximativ 14-25%, gelato are un conținut mai mic de grăsimi, de aproximativ 3-8%. Acest lucru conferă gelato-ului o textură mai ușoară și mai puțin grasă.

Gelato are o densitate mai mare decât înghețata obișnuită. Gelato este de obicei servită la o temperatură puțin mai ridicată decât înghețata, ceea ce permite aromei să se dezvăluie mai bine și texturii să fie mai netedă. De asemenea, este obișnuit să fie servită cu o lingură plată, pentru a permite savurarea mai ușoară a gelato-ului. Iată o rețetă de gelato cu lămâie, după cum notează petitechef.ro.

Citește și: Șnițel parizian de pui.Rețetă fără pesmet

Citește și: Rețetă de zacuscă de ghebe

Citește și: Ingredientul secret folosit de chef Cătălin Scărlătescu pentru prepararea șnițelelor

Rețetă de gelato cu lămâie. Ingrediente

  • 2 lamai
  • 80 gr zahar
  • 175 ml apa
  • 1 albus
  • 1lingura de zahar pudra

Rețetă de gelato cu lămâie. Mod de preparare

  • Se taie capacele lamailor si se storc usor pentru a extrage sucul, fara a le deteriora. Scoateti toata pulpa fara a deteriora coaja. Răciți.
  • Puneti la fiert zaharul impreuna cu apa. Apoi se adauga sucul de lamaie si se pune la rece timp de 3 ore.
  • Combinați gălbenușurile cu zahăr și bateți-le cu un mixer până când devin omogene.
  • Se bate albusul spuma impreuna cu zaharul pudra.
  • Scoateti de la rece siropul preparat anterior si adaugati albusul batut spuma. Amestecati usor incorporand cu grija.
  • Puneti in congelator 30 de minute, apoi scoateti si amestecati usor. Nu va faceti griji in cazul în care lichidul este in partea de jos; se va amesteca in cele din urma. Repetati de 1-2 ori aceasta operatiune.
  • Puneți gelato în castronele din sticlă

FOTO: Pixabay

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton