Rețetă de mazăre de post. Ușor de făcut

Publicat pe

Rețetă de mazăre de post. În perioada postului, tot mai multe gospodine se întreabă ce pot să gătească pentru ele și familiile lor. Pentru a sări în ajutorul acestora, voi prezenta o rețetă de mazăre fără carne. Aceasta este foarte ușor de făcut și nu necesită mult timp petrecut în bucătărie.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Mazărea este una dintre mâncărurile mele preferate. În perioada postului, o prepar fără carne și are un gust absolut senzațional! Această rețetă nu necesită mult timp petrecut în bucătărie, motiv pentru care o prepar de fiecare dată când am ocazia. Iată cât de ușor se prepară!

Citește și: Rețetă de ciuperci pane de post.Un deliciu!

Citește și: Mâncare de ardei copţi cu smântână.O rețetă delicioasă

Citește și: Rețetă prăjitură Regală.Cea mai gustoasă prăjitură

Citește și: Rețetă de salată de vinete cu ardei copți

Rețetă de mazăre de post – Ingrediente

  • 800 g de mazăre
  • 1 legătura de ceapă verde   
  • 1 ceapă albă   
  • 2 morcovi   
  • câte ½ de ardei gras galben și portocaliu  
  • 1 ardei kapia   
  • 2 crenguțe de cimbru   
  • 1 legătură de mărar   
  • 300 g de roșii la cutie   
  • 1 vârf de cuțit de zahăr   
  • 3 foi de dafin   
  • 2 linguri de pastă de ardei dulce   
  • 1 linguriță de boia   
  • 2-3 linguri de ulei  
  • sare și piper după gust.

Rețetă de mazăre de post – Mod de preparare

  1. Mazărea se va pune la fiert într-o oală cu apă și sare. Aceasta se lasă sub capac până când este gata.
  2. Ceapa se curăță, se spală și se taie cuburi. Morcovul se spală și se taie rondele, iar ardeii trebuie feliați în cuburi de dimensiuni medii. În acest mod, toate se vor găti în același timp.
  3. Într-o cratiță, pune puțin ulei la încins, apoi adaugă legumele tăiate anterior. Pune deasupra boia împreună cu pasta de ardei și cu cimbrul și amestecă bine. Adaugă două polonice din apa în care mazărea a fiert, foile de dafin și lasă totul sub capac la fiert.
  4. După ce legumele au fiert, adaugă roșiile tăiate cuburi și o legătură de mărar tocată.
  5. Mai adaugă două polonice din apa în care a fiert mazărea, apoi adaugă mazărea împreună cu zahărul, sarea și piperul.
  6. Las-o pe foc până când mai scade puțin, potivit PlayTech.

Sursă foto: Shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter