Musacaua de vinete este un preparat delicios, ușor de făcut, gata în aproximativ 60 de minute. Dacă sunteți adeptul măncării tradiționale românești, vă recomandăm să urmați rețeta de mai jos. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Suntem în sezonul în care vinetele sunt la mare căutare. Pe lângă versatibilitate lor, vinetele au numeroase proprietăți asupra organismului uman – sunt bogate în potasiu, ajută la menținerea unui ritm cardiac stabil, reduc nivelul de colesterol din sânge.
Citește și: Rețetă de ostropel de pui cu smântână
Citește și: Dulceață de pepene roșu. Rețeta pas cu pas
Citește și: Rețetă de pilaf de bulgur cu vinete
Citește și: Rețetă de nachos cu pui și brânză la cuptor
Rețetă de musaca de vinete – Ingrediente
– 2-3 vinete
– 1 kg carne
– 1 pahar ulei
– câteva linguri faină
– 2-3 cepe
– 1 ou
– sare, piper
– mărar și pătrunjel
– câteva roșii
– puțin ulei pentru uns tava (untură dacă ai)
– pesmet pentru tapetat tava
Rețetă de musaca de vinete – Mod de preparare
1. Vinetele se spală și se curăță parțial de coajă. Ulterior, se taie în fâșii subțiri, se trec prin făină și se prăjesc.
2. Într-o tigaie cu ulei încins, se călește ceapa tocată mărunt. Adăugați oul, puțină sare, piper și verdeața tocată (mărar și pătrunjel).
3. Roșiile se spală, se curăță de coajă și se taie felii, potrivit stiridiaspora.ro.
4. Într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu pesmet, se așează un râns de vinete, unul de carne, apoi de roșii. Continuați pănă umpleți tava și stropiți vinetele cu puțină zeamă de lămâie. După coacere, se presară puțină verdeață deasupra. Poftă bună!
Sursa foto: Freepik