Rețetă de musaca de vinete cu carne. Un deliciu!

Publicat pe

Rețetă de musaca de vinete cu carne. Una dintre rețetele care îmi aduc aminte de copilărie este cea de musaca de vinete. Aceasta este foarte gustoasă, ușor de preparat și nu necesită mult timp în bucătărie.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețeta de musaca de vinete cu carne este una dintre preferatele mele. Aceasta se pregătește foarte repede, nu necesită mult timp petrecut în bucătărie și este extrem de gustoasă. Ba mai mult, atunci când nu știi ce să mai gătești, este cea mai bună variantă!

Citește și: Rețetă de ostropel de pui Moldovenesc.Ușor de gătit!

Citește și: Rețetă de salată de dovlecei cruzi cu sos de iaurt.E delicioasă!

Citește și: Rețetă de prăjitură cu mere și cremă de vanilie.Perfectă pentru întreaga familie

Citește și: Rețetă de ciorbă de oase afumate.Foarte simplă și rapidă

Rețetă de musaca de vinete cu carne – Ingrediente

  • 4-5 vinete mijlocii;
  • 700 g carne tocată, după preferințe;
  • 1 ceapă; 1-2 ardei graşi;
  • 1 ou; 3-4 roşii;
  • 150 ml suc de roşii;
  • 1 lingură făină;
  • 2-3 linguri ulei;
  • 1 lingura pesmet;
  • 100 g caşcaval;
  • sare;
  • piper;
  • pătrunjel verde;
  • 2-3 linguri smântână.

Rețetă de musaca de vinete cu carne – Mod de preparare

  1. În primă instanță ne vom ocupa de vinete. Acestea se spală bine, se curăță de coajă și se taie fâșii cu grosimea de 1 cm. Se dau cu un praf de sare și se lasă la scurs, pe tocător.
  2. Ceapa se curăță, se spală, se toacă mărunt și se pune la călit într-o tigaie cu puțin ulei. Se adaugă carnea tocată, ardeiul gras tăiat cubulețe și se condimentează cu sare și piper.
  3. Când carnea începe să se călească, se adaugă sosul de roșii, iar când se răcesc, se amestecă cu oul bătut și pătrunjelul tocat.
  4. Separat, se dau vinetele prin făină și se prăjesc.
  5. Vom lua un vas termorezistent, îl vom unge cu puțin ulei și vom tapa cu pesmet. Se pun straturi succesive de vinete, carne tocată și roșii tăiate rondele. La final, se va termina cu un strat de vinete, peste care se va adăuga jumătate de cană de apă și cașcaval ras.
  6. Se pune la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 minute, notează Libertatea.

Sursă foto: Shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter