Rețetă de paste cu dovlecei. Rapidă și gustoasă

Publicat pe

Dacă preferați legumele în locul cărnii sau al fructelor de mare, vă oferim cea mai delicioasă rețetă de paste cu dovlecei. Sunt delicioase, ieftine și, nu în ultimul rând, se gătesc rapid. Vor constitui un deliciu pentru întreaga familie.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de paste cu dovlecei. Printre cel emai versatile legume, dovlecei se pretează foarte bine atât pentru ciorbe și supe-creme, cât și în mâncăruri, la grătar și mai ales în paste. Cei care țin post sau pur și simplu doresc un fel de mâncare fără carne pot alege această rețetă de paste delicoasă care se prepară cât ai clipi. Ciupercile champignon (o varinată perfectă sunt și hribii sau gălbiorii) și ustutoriul vor potența gustul acestor paste cremoase, care vor deveni, cu siguranță, preparatul favorit al celor mari, dar și al celor mici.

Rețetă de paste cu dovlecei

Pastele cu dovlecei se pot găti în diferite moduri, de la ingredientele adăugate în paste (merg și cu ton sau cu roșii) până la forma legumelor, care pot fi tăiate felii sau fâșii subțiri. Nu în ultimul rând, sunt foarte simplu de gătit, reprezentând un preparat ideal pentru prânzurile de weekend sau chiar pentru cinele în familie. Iată de ce aveți nevoie pentru a prepara cea mai gustoasă rețetă de paste cu dovlecei!

Citește și: Rețetă de mâncare de ardei copți.Este ieftină și gustoasă

Citește și: Rețetă de ciorbă de dovlecei țărănească.Ușor de preparat!

Citește și: Rețetă de dovlecei gratinați.Preparat simplu și foarte gustos

Citește și: Rețetă de mâncare indiană.Condimentele care dau savoare

Ingrediente

  • 300 g paste
  • 300 g dovlecel (o bucată medie)
  • 300 g ciuperci proaspete (sau conservate)
  • 250 ml smântână pentru gatit (dulce)
  • o ceapă medie
  • 4 căței de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare, piper
  • 100 g parmezan ras
  • pătrunjel verde

Cum se prepară pastele cu dovlecei

Se pune la fiert apa cu sare și se lasă pastele la fiert conform instrucțiunilor. În timpul acesta, se toacă ceapa fin și usturoiul se taie felii subțiri. Dovleceii, ciupercile, ceapa și usturoiul se călesc în cele 3 linguri de ulei de măsline sau în unt până se rumenesc frumos (dovleceii și ciupercile se adaugă mai la final, deoarece lasă apă). Se adaugă sare și piper după gust.

După ce au prins puțină culoare, se adaugă smântâna pentru frișcă și se lasă amestecul să scadă câteva minute.
Se adaugă apoi pastele peste legume și se omogenizează totul. La final se adaugă parmezanul ras și pătrunjelul tocat mărunt.

Foto: Shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter