Rețetă de pui la ceaun. Ingredientele care dau savoare

Publicat pe

Rețetă de pui la ceaun. Nu vă aduce aminte această rețetă de gustul copilăriei? Tuturor ne făceau bunicii pui la ceaun, iar noi nu ne-am mai fi ridicat de la masă. Pentru această rețetă nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de pui la ceaun. În cazul în care voiați să pregătiți un pui la ceaun, noi venim cu o rețetă inedită, care are câteva ingrediente care vor da savoare preparatului. Tot ce trebuie să faceți este să respectați pașii de mai jos, iar rezultatul vă va da pe spate.

Citește și: Dulceață de cireșe.Cea mai simplă rețetă

Citește și: Rețetă de ciorbă de cartofi cu borș.Perfectă pentru vară

Citește și:Rețeta de lava cake a lui chef Florin Dumitrescu

Citește și: Dovlecei pane.Cea mai simplă și gustoasă rețetă

Rețetă de pui la ceaun – Ingrediente

– 1 legatura pătrunjel

– 1 căpățână usturoi

– 1 ceapă

– 1 ardei

– sare și piper

– boia

– cimbru

– 100 ml ulei

– 35 ml sos de soia

– 200 ml bere blondă

– 1 pui

– 70 g unt

Rețetă de pui la ceaun – Mod de preparare

1. Pentru început, spălați foarte bine puiul. Apoi, tăiați-l în bucățele medii. După ce l-ați tamponat ușor să se usuce, condimentați puiul într-un castron mediu cu sos de soia, sare, piper și boia (și cimbru, dacă alegeți să puneți).

2. Lăsați puiul la rece timp de o oră.

3. Între timp, tățați sub formă de solzișori ceapa și ardeiul.

4. Acum, este momentul să încingeți ceaunul. Puneți uleiul și untul.

5. Scoateți puiul din frigider și puneți-l în ceaun. Lăsați să se rumenească, la foc mediu, timp de 10 minute. Nu uitați să lăsați puiul la ceaun cu capacul pus.

6. După ce au trecut cele 10 minute, adăugați berea, ceapa și ardeiul. Lăsați carnea la foc mic timp de alte 10 minute, pentru a se întrepătrunde aromele.

7. După care, amestecați, puneți căpățâna de usturoi – jumătate pisată, jumătate tăiată în bucăți, potrivit retete.unica.ro.

8. Apoi, acoperiți iar și lăsați pe foc încă vreo două minute.

9. În continuare, mărunțiți pătrunjelul, puneți-l peste puiul din ceaun și opriți focul. Nu uitați, ca după ce ați oprit focul, să lăsați ceaunul cu capacul pus pentru minimum 5 minute până la servire.

Poftă bună!

Sursa Foto: pexels.com

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter