Rețeta de rapane cu sos de vin și usturoi

Publicat pe

Fie că folosiți rapane proaspete sau congelate, preparatul final este unul delicios și ușor de preparat. Rețeta de rapane cu sos de vin și usturoi este una simplă, rapidă și accesibilă chiar și celor cu două mâini stângi în bucătărie. Iată cum puteți prepara acasă rapane cu sos de vin și usturoi!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Rapanele sau midiile ne amintesc de vară, de mare și de vacanță! Fanii preparatelor cu rapane trebuie să știe că nu sunt nevoiți să meargă la malul mării pentru o porție, ci pot prepara și acasă rapane delicioase foarte ușor!

Ingrediente pentru rețeta de rapane cu vin și usturoi

  • 500 g rapane (proaspete sau congelate)
  • 4-5 căței mari de usturoi (sau mai mulți, după gust)
  • 150-200 ml vin alb sec
  • 100 g unt
  • 1 legătură pătrunjel
  • zeama de la o lămâie
  • sare, piper
  • 1 ardei iute tocat fin

Citește și: Rețetă de plăcintă cu iaurt. Preparat simplu

Citește și: Ciorbă rădăuțeană. Cea mai bună rețetă cu pui și smântână

Citește și: Rețetă paste blognese. Sunt cele mai gustoase și sățioase!

Cum se prepară rapanele cu vin și usturoi

După ce au fost în prealabil prefierte, se scoate carnea din cochilii şi se curăţă. Ca şi în cazul midiilor, şi rapănele se spală şi se curăţa. Spre deosebire de carnea de midii, carnea de rapane se freacă bine cu sare grunjoasă de câteva ori şi se clăteşte apoi cu apă rece.

Puteţi adăuga peste acestea zeama de la o lămâie şi puţin piper.

Pentru un gust mai bun, bucăţile de carne de rapane se vor lăsa aproximativ o oră în vin alb/roşu ( după preferinţă).

După ce am terminat aceste operaţiuni, trecem la prepararea propriu-zisă:

Încingem o tigaie și adăugăm untul cât să acopere fundul tigăii, iar apoi se adaugă rapanele și se sotează. Când capătă o culoare ușor aurie și au o ușoară crustă adăugăm usturoiul zdrobit.
După ce rapanele absorb toată grăsimea, turnăm vinul și fierbem la foc mare până se evaporă alcoolul.
Adăugăm ardeiul iute tăiat fin după preferința fiecăruia .
Stingem focul și presărăm pătrunjelul mărunțit, zeama de lămâie, sarea și piperul
Servim cât e cald, cu sos cu tot și cu felii de pâine prăjită alături!

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter