Rețetă de sos chimicurri pentru friptură. Ideal și pentru paste sau salate

 Calin Maria Bianca
.

Rețetă de sos chimicurri pentru friptură. Ideal și pentru paste sau salate. Te-ai săturat de toate condimentele cumpărate pentru a pregăti carnea de grătar sau a da gust pastelor și salatelor? Ei bine, ce ai spune să faci un sos în casă, cu numeroase ingrediente pline de vitamine? Nu doar că are un gust extrem de bun, ci este și util la numeroase mâncăruri!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Dacă nu ați încercat încă sosul Chimichurri până acum, ar fi timpul să o faceți. Pregătirea acestuia durează doar câteva minute, iar vestea și mai bună este că sosul rezistă în frigider timp de săptămâni întregi. Nu doar că poate fi servit alături de orice tip de friptură la grătar, carne de vită la cuptor, cârnați de porc sau pui, ci este un dressing minunat și pentru salată sau paste.

Citește și: Rețetă de chec cu mere și scorțișoară

Citește și: Rețeta de prăjitură cu glazură de ciocolată a bunicii Gherghina

Citește și: Lia Bugnar, declarații neașteptate despre moarte, la 54 de ani: „Este un privilegiu să nu ai bucata aia de viață îngrozitoare, cu boală. Mi-aș dori mult de tot să mor la…”

Citește și: Cine este George Tănase de la America Express 2023. A devenit cunoscut după ce a participat la iUmor

Rețetă de sos chimicurri pentru friptură – Ingrediente

  • 3 legături pătrunjel
  • 1 lingură cu vârf de oregano uscat
  • 1 cățel de usturoi
  • 1/2 ceapă galbenă
  • 150 ml ulei de măsline extravirgin
  • 1/2 ardei iute roșu
  • 40-50 ml oțet de vin alb, în funcție de gust
  • 1/2 linguriță fulgi de ardei iute
  • Sare după gust

Rețetă de sos chimicurri pentru friptură – Mod de preparare

Ei bine, deși pare o muncă grea, adevărul este că acest sos chimicurri se face foarte ușor și are o mulțime de întrebuințări. Începem să tocăm pătrunjelul mărunt, curățăm ceapa, usturoiul și le tocăm și pe ele mărunt. Apoi, scoatem semințele din ardeiul iute și îl tocăm mărunt. Punem într-un castron încăpător oregano cu oțetul la hidratat și le lăsăm preț de câteva minute.

Adăugăm restul ingredientelor și omogenizăm până când s-au incorporat. Asta este tot! Se poate folosi imediat după omogenizare, însă este mult mai aromat și gustos după câteva ore, când se îmbină gusturile, mai ales dacă este ținut la rece. Poftă bună!

Sursă foto: Freepics

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton