Rețetă de supă cremă de porumb. Gata în 30 de minute!

Publicat pe

Vă invităm să încercați cea mai delicioasă rețetă de supă cremă de porumb! E gata cât ai clipi, iar rezultatul este unul incredibil. Cremozitatea ei va cuceri pe toată lumea și va deveni rapid preferata întregii familii.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de supă cremă de porumb. Fie că este consumat fiert, copt, sub formă de popcorn, mămăligă sau în salate, porumbul este nelipsit de pe mesele românilor. De aceea ne-a gândit să vă oferim o rețetă savuroasă de supă de porumb. Gustul ei fin vă va cuceri pe loc și cu siguranță o veți încerca din nou. Nu în ultimul rând, se gătește repede, în doar 30 de minute, deci este perfectă pentru cină sau într-o zi de weekend.

Rețetă de supă cremă de porumb

Porumbul este preferat atât de copii, cât și de adulți, iar asta în primul rând datorită consistenței și dulceței sale speciale, care îl face extrem de versatil. Dacă nu ați încercat până acum o supă cremă din boabe de porumb, a venit momentul să o faceți, vă va surprinde plăcut. Iată de ce aveți nevoie pentru a o pregăti!

Ingrediente

  • 1 conservă mare de boabe de porumb (350 g)
  • 50 g unt
  • 1 ceapă mare
  • 4 căței usturoi
  • 1 morcov
  • 2 cartofi
  • sare, piper, fulgi de chili
  • 1 praf nucșoară
  • 1,5 l stock de carne sau legume
  • prosciutto și smântână pentru servit

Citește și: Rețetă de tocăniță de ardei copți cu pui. Un deliciu!

Citește și: Rețeta originală de tiramisu. Cum se face cel mai popular desert Italian

Citește și: Rețetă pentru cele mai delicioase clătite la cuptor, cu brânză și prosciutto

Citește și: Rețetă de sirop de soc. Cum se prepară siropul natural, de casă

Citește și: Ciorbă de salată verde. Perfectă pentru zilele toride de vară!

Cum se prepară supa cremă de porumb

Rețetă de supă cremă de porumb. Ceapa (poate fi și verde) se toacă mărunt și se călește în unt împreună cu usturoiul tăiat feliuțe subțiri. După ce devin sticloase, se adaugă morcovul tăiat rondele și cartofii tăiați cubulețe mici.

Se adaugă zeama de supă de carne sau de legume și sare după gust și se lasă la fiert, cel puțin 20 de minute.
După ce legumele au fiert bine, se adugă și porumbul din conservă și se mai lasă la fiert circa 10 minute. Apoi se pasează totul cu un mixer sau în blender și se adaugă piperul, nucșoara, chilli și sare dacă mai este cazul.


Supa se servește cu smântână deasupra și cu prosciutto crudo tăiat fâșii.

Foto: Shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter