Dacă ești amator de dulciuri, îți recomandăm să încerci rețeta de tiramisu cu coacăze, un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. Desertul se face extrem de ușor, iar timpul de preparare este de aproximativ 15 minute. Mai jos, vei regăsi ingredintele necesare și modul de preparare. Poftă bună!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Tiramisu este un preparat tradițional italian și are la bază biscuiți savoiardi, cafea, mascarpone și zahăr. Dacă rețeta clasică te-a dat pe spate, mai jos vei regăsi o variantă „îmbunătățită' cu coacăze, care aduc un plus de aromă desertului.
Citește și: Rețetă de prăjitură cu piersici
Citește și: Rețetă de piept de pui umplut cu brânză feta și ardei copți
Citește și: Rețete de băuturi răcoritoare
Citește și: Rețetă de supă cremă de castane
Rețetă de tiramisu cu coacăze – Ingrediente
500 g pișcoturi
400 g coacăze
250 ml smântână pentru frișcă (cât mai grasă posibil)
250 g mascarpone (la temperatura camerei)
3 linguri de zahăr
2 fiole esență de vanilie
1 fiolă esență de lămâie
350 ml limonadă (zeama de la o lămâie + 3 lingurițe de zahăr vanilat+ 280 ml apă călduță)
Rețetă de tiramisu cu coacăze – Mod de preparare
1. Într-un bol încăpător, se amestecă coacăzele cu o lingură de zahăr, iar fructele se pasează ușor.
2. Într-un alt recipient, smântâna se bate cu restul de zahăr și esența de vanilie. Treptat, adăugați mascarpone în compoziție, apoi coacăzele, însă aveți grijă să incorporați ingredientele încet.
3. Pentru a obține limonada, amestecați zeama de la o lămâie, 3 lingurițe de zăhăr vanilar și 280 de ml de apă călduță, potrivit retete.unica.ro.
4. Pe rând, pișcoturile se înmoaie în limonadă, apoi se așează pe fundul tăvii. Deasupra, adăugați crema și reptați procesul până obțineți forma dorită. La final, puteți decora cu câteva coacăze.
Sursa foto: Freepik