Rețetă de vinete umplute în formă de evantai

Publicat pe

Rețetă de vinete umplute în formă de evantai. Atunci când nu știi cu ce să îți surprinzi invitații, încearcă această rețetă fabuloasă de vinete umplute în formă de evantai. Ele vor deveni imediat mâncarea preferată a oamenilor din jurul tău. Ba mai mult, nu necesită foarte mult timp petrecut în bucătărie. Iată cum o poți prepara!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Atunci când nu știi ce să le mai gătești oamenilor din jurul tău, alege să pregătești aceste vinete umplute. Nu doar că au un gust senzațional, ci arată fabulos! Oricine le poate prepara deoarece nu necesită mult timp petrecut în bucătărie. Ba mai mult, ele vor deveni mâncarea preferată a tuturor celor din jur.

Citește și: Rețetă de musaca de vinete cu carne și cartofi

Citește și: Rețetă de vinete cu roșii și parmezan.Un deliciu!

Citește și: Rețetă de vinete umplute cu legume și cașcaval

Citește și: Rețetă de limbi de pisică.Un desert delicios

Rețetă de vinete umplute în formă de evantai – Ingrediente

  • 2 vinete lunguiețe și cărnoase
  • 500 gr carne tocată( porc + vită)
  • 1 ceapă medie
  • 3-4 roșii bine coapte
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • cimbru și bucuioc
  • 1-2 linguri de ulei
  • sare și piper
  • 200 gr mozzarella

Rețetă de vinete umplute în formă de evantai – Mod de preparare

  1. Ne vom ocupa prima dată de umplutura. Punem puțin ulei la încins în care vom căli ceapa și usturoiul tăiate mărunt. Peste acestea vom adăuga carnea tocată, împreună cu sarea, piperul și cimbrul. Toate acestea se amestecă și se lasă la foc lent până în momentul în care carnea este bine pătrunsă.
  2. Când aceasta este aproape gata, se adaugă roșiile curățate și tocate și lăsăm din nou la fiert.
  3. Când este gata, lăsăm compoziția la răcit și ne ocupăm de vinete.
  4. Spălăm bine vinetele și le tăiem pe lungime, în felii de 5-6mm grosime, fără a străpunge capătul.
  5. Presărăm sare printre felii și le lăsăm 10-15 minute pe tocător.
  6. Vinetele în formă de evantai se așează pe o tavă, apoi se toarnă compoziția obținută din carne tocată.
  7. Deasupra vom presăra multă mozzarella și frunze de busuioc.
  8. Vinetele se lasă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 10-15 minute, potrivit Antena1.

Sursă foto: Shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter