O explozie de prospețime și savoare se ascunde în aceste delicioase fursecuri cu lămâie. Ingredientele necesare și modul de preparare le găsești mai jos. Poftă bună!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Dacă ești în căutarea unei alternative sănătoase pentru desert, fursecurile cu lămâie sunt alegerea potrivită. Au o textură fragedă, iar gustul vibrant al lămâii se împletește armonios cu gustul fin al aluatului.
Citește și: Rețetă de cheesecake din 3 ingrediente
Citește și: Trei rețete de ouă umplute. Sorin Bontea a propus variante pentru toate gusturile: „Aș mânca fără număr'
Citește și: Rețetă de tsoureki sau cozonac grecesc. Desert inedit pentru masa de Paște
Rețetă de fursecuri cu lămâie – Ingrediente
200 g unt la temperatura camerei
150 g zahăr pudră
1 ou mare
Coaja rasă de la 2 lămâi
Sucul de la 1 lămâie
300 g făină
1 linguriță praf de copt
Un praf de sare
:contrast(8):quality(75)/https://www.viva.ro/wp-content/uploads/2024/05/c1-001-cover-1-222.jpg)
Rețetă de fursecuri cu lămâie – Mod de preparare
1. Preîncălzește cuptorul la 180°C și pregătește o tavă cu hârtie de copt.
2. Mixează untul cu zahărul până obții o compoziție cremoasă.
3. Adaugă oul și continuă să mixezi.
4. În această etapă, adăugă coaja și sucul de lămâie.
5. În alt bol, amestecă făina, praful de copt și sarea.
6. Adaugă amestecul de făină în compoziția de unt și amestecă până obții un aluat omogen.
7. Formează biluțe din aluat și așază-le pe tava pregătită, potrivit spynews.ro.
8. Aplatizează ușor biluțele cu dosul unei furculițe.
9. Coace fursecurile în cuptorul preîncălzit timp de 10-12 minute sau până devin ușor aurii.
10. Scoate fursecurile din cuptor și lasă-le să se răcească complet pe un grătar de răcire.
11. Pentru glazură, amestecă zahărul pudră cu sucul de lămâie până obții o consistență netedă.
12. Toarnă sau unge glazura pe fursecurile răcite.
13. Lasă glazura să se întărească înainte de a servi fursecurile.
Sursa foto: Freepik