Rețeta lui Chef Sorin Bontea pentru cel mai bun cheesecake cu fructe de pădure

Publicat pe

Chef Sorin Bontea a dezvăluit rețeta lui pentru cheesecake, iar modul de preparare este extrem de ușor. Foarte multă lume a încercat rețeta celebrului chef, iar rezultatul a fost delicios. Poți înlocui fructele de pădure cu orice fructe dorești.

Ai nevoie de puțină răbdare și câteva ingrediente: 

  • 30 g zahăr tos
  • 500 g fructe de padure
  • 1 buc zahăr vanilinat
  • 160 g zahăr pudra
  • 200 g smântână 20%
  • 400 g cremă de brânză
  • 200 g biscuiti cu unt sau digestivi
  • 100 g unt 65%
  • 2 ouă 
  • 1 plic de glazură de vanilie

Modul de preparare: 

Biscuiții se zdrobesc mărunt, se amestecă cu untul topit și se tasează într-o formă rotundă, cu fund detașabil (26 cm), tapetată cu hârtie de copt și unsă cu grăsime. Se coc timp de 10 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C.

Se scot și se lasă la răcit 5 minute. Se reduce temperatura la 160°C.

Se amestecă crema de brânză proaspătă, smântână, zahărul pudra, zahărul vanilat și ouăle. Crema se adaugă pe baza precoapta și se coace timp de 40-45 minute, până crema se întărește. Prăjitura se lasă 5 minute în cuptorul stins, apoi se lasă să se răcească pe un grătar de prăjituri. Se acoperă și se pune în frigider peste noapte.

Fructele de pădure se lasă la decongelat pe o sită, la scurs.

Se pun fructele pe prăjitură. Zeama se completează cu apă, dacă e cazul, pentru a se obține o cantitate de 250 ml. Se amestecă cu praful de glazură și cu zahăr, se da o dată în clocot amestecându-se între timp. Se repartizează uniform peste fructe și se lasă să se întărească.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter