Rețetă mâncare de năut. Extrem de gustoasă

Publicat pe

Rețetă mâncare de năut. Dacă nu știi în ce mâncăruri să mai introduci năutul, astăzi îți propunem cea mai gustoasă rețetă de mâncare de năut. Ai nevoie doar de câteva ingrediente, iar timpul de prepare este unul destul de mic.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă mâncare de năut. Năutul este extrem de bogat în proteine, săruri minerale- fosfor, potasiu, magneziu, fier, calciu și în complexul de vitamine B. De asemenea, acestea are și o concentrație ridicată de proteine (24%), la care se adaugă și un procent consistent de hidrați de carbon și grăsimi, năutul are o valoare alimentară deosebită, înlocuind în buna parte proteinele din carne.

Rețetă mâncare de năut. Ei bine, dacă nu știi în ce preparate să introduci năutul, astăzi îți vom propune această rețetă de mâncare de năut.

Citește și: Rețetă de pui Shanghai.Un preparat gustos și aromat

Citește și: Rețetă de pui Shanghai.Un preparat gustos și aromat

Citește și: Rețetă varză nouă călită.Este fragedă și perfectă cu costiță

Citește și: Rețetă de tartă cu căpșuni.Cel mai gustos desert

Rețetă mâncare de năut. Ingrediente

350 g de năut fiert

o ceapă potrivită

1 ardei roșu

2 morcovi

5-6 căței de usturoi

3 linguri de ulei

3-4 linguri de pastă de roșii

sare

boia dulce sau iute

pătrunjel

apă

Rețetă mâncare de năut. Mod de prepare

  1. Spălăm bine legumele și începem să tocăm mărut ceapa, morcovul, ardeiul roșu și usturoiul.
  2. Punem cele 3 linguri de ulei într-o oală și lăsăm să se încingă bine.
  3. După ce s-a încins, vom pune ceapa, morcovul și ardeiul roșu.
  4. Călim totul pentru 4-5 minute, iar apoi vom pune și ustoriul.
  5. Condimentăm cu boia dulce sau picantă, sare și piper.
  6. Acum vom pune și cele 3-4 linguri de pastă de roșii. Mai lăsăm pe foc încă 3-4 minute.
  7. Apoi vom adăuga și năutul deja fiert și amestecăm bine.
  8. Acum vom pune apă, cât să acoperim totul.
  9. Timp de 30 de minute vom lăsa pe foc, timp în care mai amestecăm din când în când.
  10. După ce am fiert totul bine, vom pune și pătrunjelul deasupra.
  11. Servim alături de o felie de pâine.

Poftă bună!

sursă foto- Pixabay

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter