Rețeta de melanzane cu carne a lui Cătălin Scărlătescu

Publicat pe

Rețeta de melanzane cu carne a lui Cătălin Scărlătescu. Acest preparat l-a ajutat pe juratul de la „Chefi la cuțite' să câștige ce-a de-a zecea probă din cadrul competiției. Deși orginea rețetei a fost contestată de Florin Dumitrescu și Sorin Bontea, echipa aurie a reușit să obțină șapte farfurii. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețeta de melanzane cu carne a lui Cătălin Scărlătescu. Acest preparat este o specialitate din Sicilia, însă a cunoscut o mare popularitate și în alte regiuni din Italia. Juratul de la „Chefi la cuțite' a gătit acest preparat în cadrul emisiunii, reușind să obțină victoria echipei aurii în cel de-al zecelea battle. Parmigiana di melanzane necesită câteva ingrediente simple, iar timpul de gătire este de mai puțin de o oră. Dacă vreți să vă surprindeți membrii familiei cu un preparat din bucătăria italiană, nu ezitați să încercați această rețetă!

Citește și: Rețetă de ruladă cu dovleac

Citește și: Rețetă de chiftele cu ton

Citește și: Rețetă de varză murată

Citește și: Rețetă de biscuiți cu unt

Rețeta de melanzane cu carne a lui Cătălin Scărlătescu – Ingrediente

4 vinete

300 grame de carne de vițel tocat

40 de grame de năsturel

1 chilli

20 de grame provolone picant ras

1 ou

3 cepe

sare după gust

ulei de măsline extravirgin

Rețeta de melanzane cu carne a lui Cătălin Scărlătescu – Mod de preparare

1. Începeți cu vinetele. Acestea se curăță și se taie pe lungime ¼, pentru a obține forma unui capac. Pulpa se scoate din vinete, însă se lasă un perete de un centimetru grosime.

2. Pulpa se taie în bucăți mici și se gătește într-o tigaie cu ulei de măsline extravirgin, un polonic de apă și sare.

3. Într-un recipient separat, vinetele gătite se amestecă cu carnea de vită, oul, cresonul, ceapa tocată mărunt, 10 grame provolone picant ras și se condimentează după gust. Compoziția obținută se amestecă bine, potrivit spynews.ro.

4. În această etapă, umpleți vinetele cu amestecul obținut anterior și puneți deasupra provolonele rămase. Stropiți cu ulei de măsline.

5. Vinetele umplute se pun pe o tavă de copt și se bagă la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute. Temperatura recomandată de coacere este de 180 de grade Celsius. Poftă bună!

Sursa foto: Pexels

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter