Rețetă de orez cu năut. Această rețetă este delicioasă, se gătește ușor, iar timpul de preparare este de aproximativ o oră. Dacă țineți post și ați rămas în pană de idei, nu ezitați să încercați orezul cu năut. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de orez cu năut. Preparatul acesta este sănătos și sățios, având în vedere faptul că năutul este un înlocuitor excelent al cărnii, prin conținutul crescut de fibre, minerale, carbohidrați și grăsimi sănătoase. Pentru această rețetă, aveți nevoie de câteva ingrediente simple, iar rezultatul final va fi un răsfăț pentru papilele gustative.
Citește și: Borș de fasole cu mămăligă, după rețeta de post a lui Daniel Buzdugan
Citește și: Rețetă de ouă cu legume în stil turcesc, Menemen
Citește și: Mâncare de post cu soia și cartofi. Rețeta pas cu pas
Citește și: Rețetă de tăiței chinezești cu legume
Rețetă de orez cu năut – Ingrediente
125 gr de orez
20 de linguri de boabe năut fierte
50 ml de vin alb
50 ml de supă cu legume
1 cățel de usturoi
1 ceapă
1 lingură de ulei
sare
piper
Rețetă de orez cu năut – Mod de preparare
1. Într-o tigaie, se pune ulei la încins și se călește ceapa și usturoiul tăiat feliuțe. Ulterior, se pune orezul și se lasă la fiert, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
2. În această etapă, se adaugă vinul și se amestecă pănă se evaporă, potrivit spynews.ro.
3. Supa se adaugă treptat, iar, la final, se pune și năutul. Condimentați cu sare și piper după propriile preferințe. Poftă bună!
Sursa foto: Freepik