Rețetă originală de humus cu carne

 Radulescu Ruxandra
.

Rețetă originală de humus cu carne. Humus este un preparat din Orientul Mijlociu, foarte popular în bucătăria mediteraneană. Ingredientele principale ale humusului includ năut, ulei de măsline, suc de lămâie, usturoi și condimente cum ar fi sare și fulgi de ardei iute. Iată cum se prepară rețeta originală de humus cu carne.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Rețetă originală de humus cu carne. Ingrediente principale ale humusului includ năut fiert, suc de lămâie, usturoi și condimente cum ar fi sare și fulgi de ardei iute. Humusul este pregătit prin măcinarea sau amestecarea acestor ingrediente până când se obține o pastă fină și omogenă. Este servit adesea ca aperitiv sau gustare alături de pâine pita, legume proaspete sau alături de alte preparate. Humusul este apreciat pentru gustul său cremos și bogat, fiind o sursă bună de proteine, fibre și grăsimi sănătoase.

Citește și:Cine este Rebeca Rizea, fetița de la Românii au Talent care a cântat o piesă a Mădălinei Manole. Fratele artistei a izbucnit în plâns: „Dacă o ascultam la radio, puteam să jur că este Mădălina”

Citește și: Cum arată și cât costă apartamentul în care locuiește Vica Blochina: „Patul este făcut din piele de crocodil, candelabrele din cristal sunt aduse…” Cine i-a dăruit locuința

Citește și: Cristian Tudor Popescu, despre „Oppenheimer', după succesul de la Oscar 2024: „Acest film despre facerea bombei atomice nu e deloc atomic. Nu m-aș supăra dacă…'

Rețetă originală de humus cu carne. Ingrediente

Pentru humus

  • 1 cutie (425 grame) de năut
  • 3 linguri de suc de lămâie
  • 2 linguri de tahini
  • 1-2 căței de usturoi
  • 1/2 linguriță de sare

Pentru carnea tocată de vită și semințe de pin prăjite

  • 3 linguri de semințe de pin
  • 1,5 linguri de ulei de măsline extravirgin împărțit
  • 250 de grame de carne de vită tocată slabă
  • 1 linguriță de 7 Spices sau scorțișoară/All Spice
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de piper negru
  • pătrunjel proaspăt pentru servire
  • Ulei de măsline pentru servire

Rețetă originală de humus cu carne. Mod de preparare

  • Se pune năutul într-un castron cu apă și se freacă pentru a-l curăța de pieliță (acest pas este opțional, dar va oferi o textură cremoasă preparatului).
  • Se scurge năutul și se pune într-un robot de bucătărie. Se amestecă până când devine o pudră. Răzuiește marginile dacă este nevoie.
  • Adăugă sucul de lămâie, tahini, cățeii de usturoi, sarea și 2-3 cuburi de gheață și amestecă timp de aproximativ 5 minute până când se omogenizează. Gustă și adaugă mai mult suc de lămâie și sare, dacă este cazul.
  • Humusul se transferă apoi într-un bol sau o farfurie și se netezește cu dosul unei lnguri.
  • Pentru carnea tocată de vită cu semințede pin
    Se adaugă jumătate de lingură de ulei de măsline într-o tigaie de mărime potrivită și se încălzește la foc mediu. Adăugă semințele de pin și prăjește-le până devin aurii. Apoi lasă totul deoparte.
  • Încălzește restul uleiului de măsline în aceeași tigaie, adăugă carnea tocată de vită, condimentează cu 7 Spices, sare și piper și gătește până când se rumenește, aproximativ 5-7 minute. Poți înlocui 7 Spices (7 mirodenii) cu scorțișoară sau ienibahar.
  • Transferă carnea tocată peste humusul din bol și acoperă totul cu semințele de pin prăjite. La final, ornează preparatul cu pătrunjel și stropește cu ulei de măsline în jurul platoului.

FOTO: Pexels

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton