Rețeta de paste cu creveți a lui Cătălin Scărlătescu. Cătălin Scărlătescu a prezentat o rețetă delicioasă de paste cu creveți, scoici și ardei gras. Preparatul se se pregătește destul de rapid și are nevoie doar de câteva ingrediente esențiale și constituie un fel de mâncare sățios și, în același timp, rafinat.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețeta de paste cu creveți a lui Cătălin Scărlătescu. Chef Cătăli Scărlătescu a propus urmăritorilor de pe social-media. Chef Scărlătescu oferă câteva trucuri pentru a transforma tradiționala rețetă cu paste într-o o experiență culinară remarcabilă. Iată cum poți prepara și tu rețeta de paste cu creveți a lui Cătălin Scărlătescu, pentru a obține o aromă și savoare ca în restaurantele de lux.
Rețeta de paste cu creveți a lui Cătălin Scărlătescu. Ingrediente
- 400g paste;
- 8 – 10 căței de usturoi;
- 1 ardei iute;
- 1 legătură pătrunjel;
- 1 ardei gras roșu;
- 2 roșii;
- 100g creveți;
- 100g scoici;
- câteva frunze de busuioc;
- 50g unt;
- ulei de măsline;
- sare și piper
Rețeta de paste cu creveți a lui Cătălin Scărlătescu. Mod de preparare.
„Într-o oală, se pune apa pentru paste la fiert. Când apa clocotește, adăugăm pastele. În timp ce pastele fierb, ne apucăm de sos. Se pune o tigaie la încins pe foc și se pune uleiul de măsline. Adaugăm usturoiul zdrobit în tigaie, apoi ardeiul iute, feliat. Se toacă legătura de pătrunjel și se pune jumătate, în tigaie. Se feliază ardeiul gras și se adaugă și el în tigaie. Când s-au înmuiat puțin feliile de ardei, se adaugă creveții și scoicile. Pentru cremozitate, se adaugă untul. Se pun apoi roșiile tăiate cubulețe și busuiocul rupt cu mâna. Se gustă sosul și se sărează. Se adaugă piper și, ulterior, pastele fierte și scurse de apă. Se amestecă totul bine. La final, se adaugă restul de pătrunjel tocat și se montează în farfurie.', a spus Cătălin Scărlătescu, pe rețelele de socializare.
FOTO: Pexels