Rețetă de poale-n brâu. „Poale-n brâu” este un preparat tradițional din bucătăria românească, mai ales în regiunile Moldovei și Munteniei. Poale-n brâu sunt adesea servite cu smântână și zahăr, astfel încât pot fi atât un preparat sărat, cât și un desert, în funcție de gusturi. Iată o rețetă delicioasă de poale-n brâu.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de poale-n brâu. Poale-n brâu este unul dintre cele mai populare și mai îndrăgite preparate dn bucătăria tradițională româneasă. Numele „poale-n brâu” vine de la modul în care se așează turtă în jurul umpluturii, similar cu modul în care o fustă este așezată în jurul taliei. Acest preparat este apreciat pentru gustul său bogat și tradițional și face parte din bucătăria românească de multe generații.
Rețetă de poale-n brâu. Ingrediente
penru aluat
- 300 g făină
- zahăr
- 100 ml lapte
- unt topt
- sare
- ouă
- brânză de vaci
- drojdie
- lapte
- zahăr
pentru umplutură
- brânză de vaci
- ouă
- sare
- griș
- stafide
- lămâie
- zahăr
- esență de vanilie / zahăr vanilat
Rețetă de poale-n brâu. Mod de preparare
- Pregătiți aluatul care se obține după ce se amestecă drojdia cu laptele și puțin zahăr. Este bine ca drojdia să fie lăsată deoparte pentru câteva minute pentru a se activa.
- Amestecați bine făina, cu sarea, zahăr și laptele, apoi adăugați două ouă, brânza de vaci și puneți și drojdia, care a fost amestecată cu lapte și zahăr. Mai apoi, se pune și laptele treptat, iar mai apoi și untul.
- Se amestecă bine, ca mai apoi aluatul să fie lăsat la dospit pentru cel puțin 40 de minute, timp în care se poate face umplutura.
- Pentru umplutură, se amestecă brânza, zahăr, stafidele, se pune și esența de vanilie / zahărul vanilat, se rade coaja de la o lămâie și se adaugă un praf de sare și grișul.
- După ce aluatul a crescut, se taie în două bucăți mai mici, iar mai apoi se taie prima într-un dreptunghi. Ulterior, din această formă se vor tăia mai multe pătrățele, care vor fi umplute cu amestecul de brânză și stafide și se împăturește unind cele patru colțuri. Se continuă așa până se termină aluatul, iar mai apoi se pun plăcintele într-o tavă care a fost dinainte tapetată cu hârtie de copt.
- Indicat este să fie lăsate la dospit încă un sfert de oră, iar mai apoi, înainte de a ajunge la cuptor, se ung cu un amestec din ou bătut și lapte. Se lasă tava la cuptor pentru 20 de minute, iar la final, se pudrează cu zahăr,
FOTO: Pexels
Cel mai nou VIDEO
Libertatea.ro