Rețetă prăjitură ora 12. Un deliciu!

 Raiciu Adriana
.

Rețetă prăjitură ora 12. Vrei să îți întâmpini invitații cu o prăjitură extrem de gustoasă sau pur și simplu vrei să-ți bucuri familia cu desert rapid? Ei bine, trebuie să încerci neapărat această rețetă de prăjitură ora 12. Iată de ce ingrediente ai nevoie.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Rețetă prăjitură ora 12. Dacă vrei să pregăteși o prăjitură gustoasă chiar la tine acasă, trebuie să respecți următoarele instrucțiuni. Pregătește ingredientele necesare și apucă-te de treabă.

Citește și: Rețetă tort de post fără coacere.Simplu de făcut!

Citește și: Rețetă prăjitură Capriciul Doamnei.Un deliciu!

Citește și: Rețetă de papricaș de post.Ușor de preparat!

Citește și: Rețetă de drob de post cu morcovi și cartofi

Rețetă prăjitură ora 12. Ingrediente

Pentru blat:

3 ouă

150 g zahăr

extract de vanilie

20 ml apă

50 g unt

160 g făină

50 g cacao

praf de copt

Pentru glazură:

150 g ciocolată

20 g unt

20 ml lapte

Pentru sirop:

100 g zahăr

200 ml apă

extract de rom

1 pliculeț de cafea instant

200 ml smânătână

ciocolată

Rețetă prăjitură ora 12. Mod de preparare

  1. Amestecăm făina, cacao și praful de copt. Într-un alt recipient, separăm ouăle și vom avea nevoie de albușuri.
  2. Batem bine albușurile și adăugămt treptat zahăr. Adăugăm și gălbenușurile, apa și esența. După 2 minute vom adăuga și amestecul obținut din făina, cacao și praful de copt. Vom pune spre final și untul la temperatura camerei.
  3. Pregătim o tavă încăpătoare și adăugăm compoziția obținută. Băgăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute.
  4. În timp ce lăsam prăjitura la făcut, prepărăm siropul. Adăugăm apa la fiert împreună cu zahărul. Dăm de pe foc și amestecăm cu pliculețul de cafea instant, iar apoi amestecăm în continuare. Punem și extractul și amestecăm.
  5. După ce am scos prăjitura de la cuptor, tăiem marginile și apoi o vom tăia în pătrățele egale. Presărăm deasupra siropul obținut și le lăsăm să se îmbibe pentru câteva minute.
  6. Acum ne vom ocupa de glazură. Adăugăm ciocolata, laptele și untul și punem la fiert, până obținem o compoziție omogenă. După ce dăm de pe foc, punem compoziția deasupra prăjiturilor.
  7. Pentru glazură, batem smântâna cu zahărul. Vom decora fiecare prăjitura cu frișca obținută.
  8. Presărăm cu ciocolată deasupra și servim!

poftă bună!

sursă foto- Pixabay

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton