Rețetă de supă vegană cu țelină, măr și topping de castane. Acest preparat este ideal pentru cei care caută o mâncare ușoară, aromată și de sezon. Textura cremoasă a supei se îmbină perfect cu gustul dulce-acrișor al mărului și partea crocantă a castanelor prăjite. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI
Cuprins
Această supă vegană cu țelină și măr, completată de un topping crocant de castane, este perfectă pentru zilele reci și aduce un plus de gust oricărei mese. Este o combinație surprinzătoare de arome dulci și sărate.
Citește și: Rețetă de gogoși turcești
Cuprins
Rețetă de supă vegană cu țelină, măr și topping de castane. Ingrediente
Pentru supă:
-500 g de țelină
-o bucată de ceapă
-o bucată de măr
-600 ml de supă de legume
-o lingură de ulei
-200 ml de smântână vegetală
-nucșoară
-sare
-piper
Citește și: Rețetă de mâncare cu castraveți murați și carne de porc
Pentru garnitură:
-3 tulpini de țelină
-2 felii de pâine
-100 g de mere
-50 g de castane
-1 lingură de grăsime de cocos
-1 crenguță de cimbru
Rețetă de supă vegană cu țelină, măr și topping de castane. Mod de preparare
Curăță țelina, ceapa și mărul, scoate partea tare a mărului și taie-le pe toate în bucăți mari. Pune puțin ulei într-o oală și călește ceapa până devine moale și ușor transparentă. Adaugă supa și țelina, apoi lasă să dea în clocot.
Pune și mărul, redu focul și lasă să fiarbă aproximativ 30 de minute, până când legumele se înmoaie. Pasează tot conținutul, adaugă smântâna de ovăz și potrivește gustul cu sare, piper și un pic de nucșoară.
Cât timp fierbe supa, taie țelina în bucăți mai mari, scoate cotorul mărului și taie-l cubulețe mici. Taie și pâinea în cuburi. Taie castanele în patru și prăjește-le împreună cu pâinea în puțină grăsime vegetală până devin aurii. Adaugă țelina și mărul, amestecând scurt. Curăță frunzele de cimbru și pune-le în tigaie.
Servește supa în boluri și presară deasupra amestecul crocant. Poftă bună!
Sursa foto: Bucătăria Lidl