Rețetă de tartă cu ceapă. Aceste preparat este ușor de făcut, delicios și gata în mai puțin de o oră. Dacă nu ați încercat până acum tarta cu ceapă caramelizată, mai jos veți regăsi pașii necesari pentru prepararea acesteia. Iată îngredientele necesare și modul de preparare!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de tartă cu ceapă. Această rețetă este orginară din Franța și are un gust inedit. Timpul de preparare este relativ scurt, iar rezultatul va fi unul plin de savoare. Tarta cu ceapă reprezintă un deliciu care va face orice masă specială.
Citește și: Rețetă de clepezeu
Citește și: Rețetă de balmoș
Citește și: Mâncare de brozbe. Rețetă veche din Banat
Citește și: Rețeta de prăjitură „Mătase franțuzească”
Rețetă de tartă cu ceapă – Ingrediente
făină – 1 cană,
unt – 100 grame,
smântână 20% – 3 linguri,
praf de copt – 0,5 linguriță.
sare – un praf
ceapă – 500 grame,
ulei vegetal – pentru prăjit,
smântână 20% – 2 linguri,
ouă – 3 bucăți,
brânză – 70 grame,
sare și piper negru măcinat – după gust.
Rețetă de tartă cu ceapă – Mod de preparare
1. Într-un bol încăpător, se amestecă untul cu făina, apoi se adaugă smântână, praful de copt și sarea. Aluatul se frământă bine și se lasă la frigider pentru o oră.
2. Pentru prepararea umpluturii, ceapa se taie în jumătăți de rondele și se călește la foc mic, potrivit dcnews.ro.
3. Într-un castron, se bat ouăle și se amestecă cu smântână, sare și piper. Brânza se dă prin răzătoare, apoi se adugă în compoziția obținută anterior.
4. Într-o formă de copt unsă cu ulei, se așează aluatul, apoi se toarnă compoziția de ou și ceapa prăjită. Temperatura recomandată de coacere este de 200 de grade.
5. După 35 de minute, scoateți tarta din cuptor. Poftă bună!
Sursa foto: Freepik