Rețetă de tiramisu cu zmeură

Rețetă de tiramisu cu zmeură. Dacă te-ai săturat de clasica rețetă de tiramisu, atunci trebuie neapărat să încerci acest desert. Preparatul va reuși să-ți încânte papilele gustative, deoarece este cu adevărat delicios. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Un desert gustos își face loc printre preferințele iubitorilor de dulciuri. Tiramisu cu zmeură, reinterpretarea fresh a clasicului italian, cucerește pofticioșii prin combinația sa rafinată de arome și textura sa cremoasă. Preparatul, perfect pentru sezonul cald, dar nu numai, promite să fie vedeta meselor festive din această vară.

Rețetă de tiramisu cu zmeură. Ingrediente

-250 g de mascarpone

-200 ml de frișcă lichidă (smântână pentru frișcă)

-100 g de zahăr pudră

-200 g de pișcoturi

-300 g de zmeură proaspătă sau congelată

-100 ml de suc de zmeură sau sirop

-1 linguriță de extract de vanilie

-opțional: 1-2 linguri de zahăr

-opțional: cacao pudră pentru decor

Citește și: Rețetă simplă pentru gogoși pufoase. Secretul celor mai delicioase gogoși făcute în casă

Citește și: Cum pregătește Gina Bradea carnea pentru mici

Citește și: Bebelușul dispărut din maternitatea din Bacău, vândut de propria mamă pentru 5000 de lei. Cu o zi înaintea nașterii, a primit un avans și a învățat-o pe tânăra de 19 ani ce să facă

Citește și: Măsurile propuse de Ilie Bolojan pentru evitarea unei crize financiare: „Când se cuplează un grad de îndatorare mare, cu dobânzi mari, înseamnă să ne întoarcem în perioada 2008-2010”

Rețetă de tiramisu cu zmeură. Mod de preparare

Dacă folosești zmeură congelată, las-o să se dezghețe și scurge excesul de lichid. O parte din zmeură o poți pasa cu puțin zahăr pentru a obține un sos delicios.

Bate frișca lichidă până devine fermă. Într-un alt bol amestecă mascarponele cu zahărul pudră și extractul de vanilie până obții o cremă fină. Încorporează ușor frișca bătută în mascarpone cu mișcări delicate de jos în sus.

Înmoaie rapid pișcoturile în sucul de zmeură (atenție să nu le lași prea mult, să nu se înmoaie mult prea tare). Pune un strat de pișcoturi în tavă sau în pahare individuale. Pune un strat de cremă de mascarpone, apoi un strat de zmeură proaspătă sau de sos de zmeură. Continuă straturile până termini ingredientele, având grijă să termini cu un strat de cremă.

Dă tiramisul la frigider pentru cel puțin patru ore sau lasă-l peste noapte. Înainte de servire poți pudra deasupra cu puțină cacao sau să decorezi cu zmeură proaspătă.

Sursa foto: Freepik

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton