Rețetă de tort de înghețată Viennetta. Înghețata este un desert popular în întreaga lume, atât pentru copii, cât și pentru adulți, fiind preferată în special în timpul sezonului cald sau ca desert pentru ocazii speciale. Iată o rețetă de tort de înghețată Viennetta.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de tort de înghețată Viennetta. Există diferite metode de a prepara înghețata, fie cu ajutorul mașinilor de înghețată speciale, fie manual prin congelarea și amestecarea repetată a compoziției pentru a preveni formarea de cristale mari de gheață. Înghețata poate fi servită în cupe sau conuri și poate fi acompaniată de diverse topping-uri, precum ciocolată topită, fructe proaspete, nuci sau siropuri. Noi îți propunem o rețetă de tort de înghețată Vienneta.
Rețetă de tort de înghețată Viennetta. Ingrediente
- 600 g inghetata de vanilie
- 100 g ciocolata neagra
- 100 g ciocolata cu lapte
- 200 g biscuiti digestivi
- 2 linguri unt
- 1 lingura zahar
Ingrediente pentru decor
- 400 ml smantana pentru frisca
- 3 linguri mascarpone
- 3 linguri zahar pudra
- cacao
Rețetă de tort de înghețată Viennetta. Mod de preparare
- Topeste ciocolata neagra si ciocolata cu lapte impreuna, la bain marie.
- Alege tava in care urmeaza sa asamblezi tortul de inghetata. Tava trebuie sa fie inalta si ingusta, similara cu cea de cozonac, eventual putin mai lata.
- Intinde o foaie de copt pe blat si deseneaza de mai multe ori (6-7 dreptunghiuri) cu creionul conturul tavii alese, asezand tava normal, nu cu gura in jos. Odata ce ciocolata s-a topit, ia-o de pe foc si amesteca bine pentru omogenizare.
- Toarna putina ciocolata pe fiecare dreptunghi desenat si intinde ciocolata in strat subtire, dar consistent, pe intreaga suprafata marcata. Repeta procedeul pe toate dreptunghiurile desenate, sau pana ramai fara ciocolata.
- Lasa foaia de copt pe blat pentru ca ciocolata sa se intareasca putin, apoi da-o la frigider, dupa ce esti sigur ca nu se va deplasa.
- In tava in care urmeaza sa asamblezi tortul de inghetata Vienneta, intinde folie alimentara de plastic, lasand margini in exterior. Intinde un strat de inghetata (o poti lasa afara cu putin timp inainte, pentru a fi mai maleabila). Dupa primul strat de inghetata, asaza o foaie de ciocolata din cele date la frigider.
- Repeta apoi procedeul: intinde inghetata peste, urmata de o alta foaie de ciocolata. In final, stratul care ramane deasupra trebuie sa fie de inghetata.
- Marunteste biscuitii cat mai fin in robotul de bucatarie sau folosind facaletul. Combina-i cu 2 linguri de unt topit si o lingura de zahar. Intinde amestecul crocant obtinut deasupra intregului tort de inghetata. Da tortul la congelator pana cand decorul e gata.
- Bate frisca cu mascarpone si zaharul pudra. Pune crema intr-un pos si scoate tortul din forma, intorcandu-l invers pe platoul de servire. Elimina folia alimentara si orneaza tortul pe partea de sus, formand linii groase de crema, una langa cealalta, iar pe laterale cu onduleuri' de crema.
- Presara cacao deasupra si da direct tortul la congelator, sau da intai tortul la congelator pentru minim o ora, apoi toarna ciocolata topita si racita deasupra.
FOTO: Pexels
Cel mai nou VIDEO
Libertatea.ro
Fanatik