Rețetă tradițională de ostropel de pui. Cum se prepară

Publicat pe

Rețetă tradițională de ostropel de pui. Cum se prepară ostropelul de pui ca al bunicii, după rețeta clasică. Ostropelul de pui nu este un preparat dificil și respectând rețeta ne putem bucura de o cină delicioasă acasă, cu felicitările de rigoare din partea familiei.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Ostropelul de pui este una dintre mâncărurile autentic românești. Fără îndoială, un ostropel de pui este o tocăniță delicioasă și sunt slabe șansele să nu fie pe placul celui mai pretențios la mâncare membru al familiei.

Ingrediente pentru rețeta de ostropel de pui:

  • 800 de grame bucăți de pui (pulpe, aripi și piept) cu os și piele
  • 2 cepe medii (80 de grame în total), tocate
  • 3 căței de usturoi, zdrobiți
  • 2 linguri de ulei
  • 150 ml. de supă de pui
  • 300 de grame de roșii pasate (din conservă sau proaspete, cărnoase și bine coapte)
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare și piper după gust
  • opțional, 1 frunză de dafin
  • opțional, 1-2 linguri de oțet (eu nu am folosit niciodată)

Citește și: Rețetă de ciorbă de perișoare recomandată de Mirela Vaida

Citește și: Rețeta de pâine recomandată de Andreea Marin. Este gata în 5 minute

Citește și: Rețetă tort Red Velvet. Ideal pentru orice ocazie

Mod de preparare ostropel de pui

Bucățile de pui alese pentru ostropel se condimentează cu sare și piper negru proaspăt măcinat. Se încinge uleiul într-o cratiță largă și se rumenesc ușor bucățile de pui pe toate părțile.

Se reduce focul și se adăugă în grăsimea rămasă în cratiță ceapa tocată și jumătate din usturoiul zdrobit. Se călește ceapa la foc mic, cam 7-8 minute, picurând câte o lingură de apă fierbinte din când în când. Ceapa pentru ostropel nu trebuie să se rumenească, doar să se înmoaie, ne sfătuiște lauralaurentiu.ro.

Următorul pas în rețeta pentru ostropelul de pui

Când ceapa s-a înmuiat, adăugăm înapoi în cratiță bucățile de pui cu tot cu sucul pe care l-au lăsat pe farfurie. Imediat, se pune și supa fierbinte. Mâncarea se poate face și doar apă fierbinte, dacă nu aveți supă. Evident, gătit cu supă, va ieși mai consistent, mai gustos și mai catifelat. Dacă dorim să folosim și dafin, acum e momentul să-l adăugăm.

Când începe să fiarbă, adăugăm și sosul de roșii. Dacă nu acoperă puiul, mai completăm cu apă fierbinte.

Fierbem ostropelul de pui la foc mic, sub capac, până când bucățile de pui se frăgezesc bine. În jur de 40 de minute. În final, oprim focul, adăugăm restul usturoiului pisat și sare și piper după gust.

Înainte de servire, presărăm al nostru ostropel de pui cu pătrunjel verde tocat.

foto: lauralaurentiu.ro

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter