3 rețete ușoare de vară. Idei simple pentru mâncăruri delicioase

Publicat pe

Vă propunem 3 rețete ușoare de vară, idei simple pentru mâncăruri delicioase, pe care le putem găti rapid. Când temperaturile devin caniculare, cu greu mai putem accepta preparate bogate în grăsimi, prăjeli și ciorbe grase. Ne orientăm, astfel, spre preparate simple și ușoare, hrănitoare, dar care să nu ne producă disconfort ulterior!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Rețete ușoare de vară: supă cremă de dovlecel

Ingrediente

  • 1 dovlecel de mărime medie
  • 1 ceapă
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • sare
  • piper alb
  • 50 ml ulei
  • 100 g unt
  • 200 ml smântână pentru gătit

Mod de preparare supă cremă de dovlecel

Se toacă ceapa, morcovul și dovlecelul, în cuburi și se călesc în ulei. Se adaugă și 2 căței de usturoi striviți. Separat, se fierbe cartoful curățat și tocat în cuburi.

Când ingredientele din ambele vase sunt bine preparate, se amestecă și se trec prin blender împreună cu untul și smântâna lichidă.

Se mai lasă 2-3 minute pe foc, timp în care se asezonează gustul cu sare, piper și usturoi, apoi, supa cremă de dovlecel se va trece de 2-3 ori prin sită dacă vă doriți să fie și mai fină. Însă, dacă apreciați o consistență cremoasă, ceva mai groasă, o puteți lăsa nestrecurată prin sită.

Poate fi servită cu crutoane și/ sau felii de bacon crocant.

Citește și: Rețetă de mousse de ciocolată. Simplu și delicios

Citește și: Rețetă tocană țigănească. Narcisa Birjaru a pregătit-o la Chefi la cuțite

Citește și: Rețetă saramură de pui. Simplă și aromată

Rețete ușoare de vară: salată orientală

Ingrediente pentru salată orientală de vară:

4-5 cartofi noi, fierţi în coajă şi tăiaţi cubuleţe:

2 roşii – tăiate cubuleţe;

2 castraveţi – tăiaţi cubuleţe;

2 ouă fierte, tari;

200 g măsline negre;

o ceapă mică;

sare, piper negru măcinat, oregano;

oţet; 1 lingură cu muştar;

ulei de măsline

Cum se face salata orientală de vară

Se spală cartofii şi se fierb în coajă. Se lasă la răcit şi se tăie în cubuleţe, iar ceapa se taie julien.

Toate ingredientele se taie cubulețe, se presară sare și se amestecă. Într-un bol, se prepară sosul de muştar, cu oţet şi ulei de măslin, sare și piper. Se toarnă sosul peste ingrediente şi se amestecă bine.

Salata orientală de vară se serveşte rece.

Dacă preferați salata orientală cu maioneză, atunci renunțați la sosul de muștar și amestecați toate ingredientele de mai sus cu maioneză.

Rețete ușoare de vară: chiftele din năut și legume

Ingrediente

  • 400 gr naut fiert
  • 1 ceapa uscata
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ardei rosu
  • 100 gr porumb fiert
  • 200 gr ciuperci proaspete
  • patrunjel verde
  • 2-3 catei usturoi
  • ulei de masline
  • 100 gr pesmet de casa cu condimente
  • cateva linguri malai
  • sare

Cum se prepară chiftelele de năut și legume

Curatam si spalam ceapa, ardeiul, usturoiul, le tocam marunt. Spalam patrunjelul si il tocam marunt. Spalam si feliem ciupercile. Apoi, nautul il mixam cu blenderul, adaugand un pic de ulei de masline si sare.

Punem nautul intr-un castron. Adaugam ceapa, ciupercile si ardeiul tocate. Adaugam porumbul scurs. Amestecam cu o lingura. Presaram sare si adaugam pesmetul si patrunjelul. Amestecam din nou pana obtinem o compozitie densa, potrivit gustos.ro.

Pornim cuptorul. Pregatim o tava cu hartie de copt. Luam cu o lingura din compozitie si formam chiftele de marime medie, le dam prin malai si apoi le asezam in tava. Dupa ce le-am format pe toate, le stropim cu un pic de ulei de masline, presaram un praf de sare si le punem la copt,in cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 30 – 40 minute, pana se rumenesc frumos.

Se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca apoi se asaza cu multa atentie pe un platou pentru a fi servite. Sunt foarte, foarte fragede si gustoase.


Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter