Salată de năut. Cea mai bună rețetă de post

Publicat pe

În perioada de post este bine să consumi multe legumele care conțin fibre și care îți dau energie pe tot parcursul zilei. Așa că salata de năut este perfectă pentru a mânca sănătos și pentru a te sătura. În plus, poți încerca această variantă de salată și cu fasole.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Năutul ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, în primul rând pentru că are un indice glicemic mic, dar și pentru că este o sursă bună de fibre și proteine. Fibrele încetinesc absorbția carbohidraților, ajutând astfel la un control mai bun al zahărului din sânge.

Într-un studiu realizat de către cercetătorii australieni pe un grup de 45 de persoane, se arată că un consum de 728 de grame de năut pe săptămână a dus la reducerea nivelului de insulină din organism, un factor extrem de important în controlul glicemiei. Studiul a fost realizat pe o perioadă de 12 săptămâni.

Ingrediente pentru salată de năut:

  • 1 cană boabe de năut
  • 100 g măsline
  • 2 roșii de dimensiuni medii
  • 1 ceapă
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 1 lămâie
  • sare
  • piper alb măcinat

Cum se prepară salata de năut

Pui năutul la înmuiat cu 2-3 ore înainte de preparare. Îl fierbi în apă cu puțină sare și cu un praf de bicarbonat, la foc mic, ca pe fasole, până când bobul devine moale, dar își păstrează forma.

Timpul de fierberea variază în funcție de dimensiunea boabelor, duritatea apei și intensitatea focului, între 1 ½ – 3 ore.

Când s-au înmuiat boabele de năut, le scurgi de apă și le pui într-un vas mare.

Speli roșiile și pătrunjelul. Decojești ceapa și o lași puțin în apă rece. Tai roșiile în sferturi, ceapa solzișori și le amesteci ușor, împreună cu măslinele și năutul.

Pui într-un borcan uleiul, zeama de la o lămâie, un praf de sare și puțin piper. Închizi borcanul și agiți bine.

Stropești cu dressing ingredientele pentru salată și amesteci bine. Păstrezi salata la rece pentru câteva minute, apoi o servești presărată cu pătrunjel verde tocat fin.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter