Amfitrion - In vizita la Venera Arapu

Publicat pe

Dupa 12 ani petrecuti la Paris, era de asteptat ca Venera sa nu-si gaseasca cu usurinta o casa care sa o cucereasca in Bucuresti. A gasit-o, insa, iar acum ne-a prezentat-o si noua. Este un spatiu eclectic, la fel de neasteptat precum creatiile designerului si la fel de enigmatic ca firea sa.
 

Pe una dintre cele mai verzi strazi din Bucuresti, aflata la egala distanta de Parcul Ioanid si Parcul Icoanei, se afla casa in care locuieste, de doi ani de zile, Venera Arapu. |n aceasta casa, de a carei amenajare s-a ocupat in totalitate, am stat de vorba despre design interior, viata, copii, barbati si dragoste. Discutia, purtata in jurul unei mese construite chiar de ea, a pornit, insa, de la mixul dintre vechi si nou, prezent in toata locuinta, prin obiecte aduse din multe colturi ale lumii, dar mai ales din Paris, orasul in care a locuit 12 ani si unde are un apartament, la etajul sase al unei cladiri.

Am apreciat mereu la oameni capacitatea de a vorbi cu pasiune atat despre lucruri serioase, cat si despre bucurii marunte. Venera pare sa aiba aceasta capacitate, caci a trecut cu usurinta si umor de la subiectul magazinului sau redeschis in Bucuresti anul trecut, dupa o pauza de trei ani, la cel al placerii de a gati si de a manca. „Am un stomac minunat care imi este aliat credincios, a glumit ea. Apoi a revenit la tonul serios si mi-a povestit cum va lansa o colectie de haine pentru copii, in print digital, inspirata fiind chiar de fiica ei, Clea, care isi dorea o rochie de printesa. Ah, da, copiii… Uneori, uiti ca femeile vesnic impecabile si ocupate pana peste cap, au si copii. Iar Venera are doi: unul de 16 ani si unul de 7.

Cum te imparti intre Bucuresti si Paris, dat fiind ca fiul tau, Matei, invata la Paris, iar Clea este aici, cu tine?
Trebuie sa ma duc o data pe luna la Paris, la Matei. A fost prea devreme sa il dau la internat, am preferat sa stea cineva cu el acolo.

Ce-ti lipseste din Bucuresti cand esti la Paris si ce-ti lipseste de la Paris cand esti in Bucuresti?
Cand sunt acolo, imi lipsesc prietenii de aici, care nu-s numerosi, pentru ca nu sunt genul de persoana care sa se poata risipi in mai multe relatii serioase si profunde. |mi lipseste familia, bineinteles. |n rest… casa unui om cu copii e acolo unde sunt copiii. Din Paris stii ce-mi lipsesc? Politetea si linistea de pe fetele oamenilor. Au si ei problemele lor, criza e mondiala, dar sunt mai echilibrati, mai linistiti, nu sunt atat de tensionati. |mi mai lipseste frumusetea orasului, la care eu sunt extrem de sensibila, ma bucur de fiecare data cand ajung acolo.

Te-am auzit mai devreme spunand ca la 8 dimineata esti la sala. La ce ora te trezesti, in acest caz?

Citeste continuarea in numarul de iunie al revistei VIVA! 

 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter