Bikini forever - Raquel Welch, Brigitte Bardot. Plus Elizabeth Taylor, Halle Berry...

Publicat pe

De cand au aparut bikinii, viata femeilor (si cea a barbatilor) s-a schimbat. Multe actrite faimoase ale secolului trecut ii datoreaza costumului de baie ascensiunea meteorica, diamantele primite cadou si invitatiile la petrecerile cu caviar. Lumea poate fi cucerita si cu un simplu costum de baie, atata vreme cat se afla pe corpul potrivit.

Rachel WalchRachel Walch

Cu greu si-ar fi inchipuit cineva dupa moartea lui Marilyn Monroe, in 1962, ca anii ‘60 ar mai putea aduce un sex-simbol. S-a intamplat, si nu a fost vorba despre o blonda, ci despre o bruneta, rapitoare in costumatia preistorica sumara din „One Million Years BC (1966) si nu numai. Raquel Welch spune acum ca si-a dorit de la bun inceput sa fie considerata o actrita serioasa si nu o bomba sexy, dar ca asa era sistemul dupa care functionau casele de productie pe atunci. Sa-i spuna cineva lui Raquel, seducatoare si la cei 70 de ani ai sai, ca sistemul este mereu acelasi cand vine vorba de fete frumoase si dornice de afirmare.

 

 

Brigitte Bardot

Cine a vazut „Fata in bikini sau „Si Dumnezeu a creat femeia stie ca, intr-un fel, Brigitte a creat bikinii. Nicio femeie nu ar fi fost mai potrivita ca voluptoasa actrita franceza pentru a populariza acest articol vestimentar, deopotriva admirat si controversat intr-o vreme in care mai toate deliciile vietii erau etichetate drept imorale. Este amuzant cum America, scandalizata initial de trendurile lansate de frantuzoaica blonda acum jumatate de secol, a ajuns in final sa adore bikinii si creionul dermatograf.
 

Brigitte Bardot

Citeste continuarea articolului in numarul de august al revistei VIVA!

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter