Editorial octombrie 2013: Lux şi proteste

Publicat pe

Protestele din Bucureştiul ultimelor zile i-au făcut pe unii comentatori să afirme că mulţi dintre manifestanţi se înscriu în categoria „hipsterilor cu venituri mult peste medie, care îşi permit luxul de a ieşi în stradă pentru chesiuni non-materiale.

luana danet

Pentru spiritele acestor comentatori, probabil că luxul este doar un ideal, un simbol al excelenţei, ceva rar, rafinat, somptuos şi neapărat scump. Însă luxul nu este numai o chestiune legată de formă, ci şi de fond. Luxul înseamnă şi exaltarea unor valori spirituale. Înseamnă exigenţă şi atemporaliate. Cauzele pentru care oamenii au ieşit în stradă în ultima perioadă cer rezolvări cu efect pe termen lung, pentru generaţiile viitoare. Trăim unul dintre puţinele momente din istorie în care două concepte diferite – „lux şi „protest – s-au întâlnit, născând nenumărate controverse. Luxul se află de această dată la jumătatea drumului între spiritual şi material.

De aceea, numeroase celebrităţi care în mod evident au un trai lipsit de grija zilei de mâine, s-au alăturat protestatarilor, militând, în fond, pentru normalitate. În ediţia VIVA! de lux am dedicat o secţiune vedetelor activiste de la Hollywood (George Clooney, Susan Sarandon, Cynthia Nixon) şi de la noi (Nadine, Şerban Copot, Gianina Corondan). În plus, nu trebuie să rataţi interviul cu Andreea Esca, o vedetă care îşi permite luxul de a fi ea însăşi.

 

 

 

Luana Dăneţ

Redactor-şef VIVA!

dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă