Familia regală a României – Imagini de colecţie din arhiva Viva!

De-a lungul anilor, echipa VIVA! a trecut de mai multe ori pragul Palatului Elisabeta, iar Altețele Lor Regale ne-au primit de fiecare dată cu brațele deschi­se. Retrăiește alături de noi momentele unice!

 

2004 – TURUL PALATULUI ELISABETA

La trei ani după ce Palatul Elisabeta a devenit locuința oficială a Altețelor Lor Regale Principesa Margareta și Principele Radu și a Majestăților Lor Regina Ana și Regele Mihai I, echipa VIVA! le-a făcut o scurtă vizită. Decorul desprins din alte vre­muri ne-a cucerit imediat, însă cel mai primitor loc din palat a fost terasa apartamentului princiar, preferată chiar și de echipa „Vanity Fair' pentru fotografia care a apărut în numărul dedi­cat Caselor Regale din toată lumea.

 

2006 – VISUL UNEI VIEȚI MAI SIMPLE „

În urmă cu 10 ani, Principesa Margareta ne povestea cu nos­talgie în glas de anii copilăriei și ai adolescenței modeste pe care a avut-o, de vizitele la castelul Windsor, unde se întâlnea cu Regina Elisabeta a II-a și se juca cu Prințul Charles și Prințesa Anne, dar și despre dorințele ascunse. „Dacă nu avem un dineu cu invitați la Palat, încercăm să ne petrecem serile împreună, vizionând filme, citind sau ascultând muzică'. „Principesa îmi spune mereu că visează la o căsuță în care să-și apere intimitatea vieții simple', ne-a povestit Principele Radu.

 

2010 – ÎN BUCĂTĂRIA PRINCIPESEI MARGARETA

La finalul anului 2010, Principesa Margareta a României ne-a invitat în bucătăria Palatului Elisabeta. Pasionată de gătit încă din vremea studenției, Alteța Sa a vorbit despre cele mai nobile feluri de mâncare și ne-a povestit cât de pri­cepută era la preparat salate, motiv pentru care bunica sa, Regina Mamă Elena, o alinta „regina salatei'. „Am găsit un fel de relaxare și ceva artistic în a face asta. Nu știu dacă ar fi la fel dacă aș fi obligată să gătesc în fiecare zi.' Iar cartea de bucate pe care a lansat-o în urmă cu șase ani, în care a reu­nit peste 60 de rețete ce aparțin familiilor regale din toate colțurile lumii, este dovada clară că pasiunea nu s-a stins. „Când m-am mutat din Elveția, am descoperit o rețetă a Reginei Mamă Elena și m-am gândit să o păstrez. Ulterior, am mai găsit câteva foarte prețioase și le-am reunit.' Princi­pesa ne-a dezvăluit că alimentația sa și a Principelui Radu este preponderent vegetariană, iar în weekend-uri cei doi obișnuiesc să gătească împreună.

 

2012 – DE VORBĂ CU UN PRINCIPE NONCONFORMIST

Deși între timp i-a fost retras titlul și a fost exclus din linia de succesiune, echipa Viva a facut cunoștință în 2012 cu cel care la vremea respectivă era Principele Nicolae. Tânărul ne-a primit cu zâmbetul pe buze, afișând un aer relaxat: „Înainte să fac pasul important de a mă muta aici am fost foarte neliniștit și nerăbdător cu privi­re la rolul pe care mi-l voi asuma în mod permanent și cum voi fi primit în țară. Dar pănă să revină în România, lucrase în corporații, iar în timpul liber obișnuia să practice spor­turi extreme. „Acum toate trebuie să fie mult mai planificate, spunea acesta. La trei ani după interviul nostru și la cinci ani și patru luni de la primirea titlului de Principe al României, Regele Mihai I a decis să-l excludă din linia de succesiune, retrăgându-i titlul pe 1 august 2015.

 

ADINA VÎLCEA Foto ARHIVA VIVA!

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe viva.ro