INTERVIU Alex Dima, între hoţi şi păpuşi Barbie

Publicat pe

Alex Dima este reporterul mereu pe drumuri de la „România, te iubesc şi concurentul stresat de la „Masterchef − Proba Celebrităţii. Mai presus de toate acestea este, însă, tatăl unei fetiţe de cinci ani, pe care o creşte singur şi care ştie că „tati prinde hoţi.

Alex Dima

Din taxi-ul care ne-a purtat prin tot oraşul pentru şedinţa foto într-o seară târzie şi rece, nu se auzeau decât vocile noastre plângându-se de oboseală. Alex a tăcut o vreme, după care s-a alăturat conversaţiei, adăugând pe un ton asumat: „Eu nu am mai avut un weekend liber de vreo două luni. Evident, s-a făcut linişte în maşină. Tocmai revenise în Bucureşti dintr-un tur de forţă ce a inclus Con­stanţa şi Poiana Braşov, urma să plece spre Bacău, Târgu Lăpuş şi un sat din sudul ţării, iar în momentul conversa-ţiei era deja în întârziere la premiile TV Mania. Alex are un simţ al umorului aparte. De pildă, nu înţelege de ce, deşi a abordat de doar cinci ori la „România, te iubesc subiectul pădurilor defrişate, acesta a devenit ca un fel de carte de vizită pentru el. Aşa că, în timp ce se pregătea să plece mai departe, m-a ru­gat să nu insist în articol pe ipostaza nedorită de erou al pădurilor.

Câte seri petreci acasă dintr-o lună?

Aproape toate. O ediţie „România, te iubesc înseamnă cam o lună şi jumătate de muncă. Am o săptămână şi jumătate muncă de teren, o săptămână de vizionat şi de scris, iar asta fac acasă, după care urmează montajul, când stau la muncă până pe la 1 noaptea, într+adevăr, timp de cinci, şase zile.

 

Cu ocazia căror sărbători nu lucrezi?

De Sfântul Agapie, cred. (râde) De Paşte sunt la muncă, de Crăciun sunt la muncă.

 

Fetiţa ta, Sara, ce ştie despre meseria ta?

Ştie aproape tot, îi spun mereu unde mă duc. Ne mai uităm împreună la emisiuni şi mă mai întreabă: „ăla e hoţ? Ea aşa ştie, că eu prind hoţi. Şi când mă duc să transmit de la Înviere tot asta crede, că tati se duce să prindă hoţi. (râde) Vine la mine la muncă, îi ştie pe toţi colegii mei. Tocmai a împlinit cinci ani.

 

Sunteţi născuţi în aceeaşi perioadă, nu?

Ziua mea e cu 3 zile mai devreme. Anul acesta am descoperit cu dezamăgire că, de fapt, Sara nu e Scorpion, ca mine, ci Săgetător. Deci cinci ani de zile am cre­zut, şi le-am şi zis tuturor, că eu şi fiică-mea suntem în aceeaşi zodie. Au venit nişte prieteni la noi în vizită de ziua ei şi aşa am aflat că e Săgetător. M-am uitat apoi pe primul horoscop care mi-a ieşit în cale şi scria că 22 noiembrie e prima zi de Săgetător, într-adevăr. Nu se poa­te, am zis. Cum, copilul meu nu e Scorpion? (râde)

 

Dat fiind că o creşti singur, în ce măsură i se datorează talentul tău la gătit Sarei?

Nevoia te învaţă. Pentru ea (sau din ca­uza ei) a trebuit să mă apuc de gătit. Copilului îi e foame şi nu pot să îl duc din restaurant în restaurant. Am înce­put cu paste, acum am mai avansat. De ziua ei i-am luat un set de bucătar, cu sorţ, bonetă, spatulă, mănuşă şi e foarte încântată. Găteşte cu mine. Am făcut crème brûlée împreună, american cookies. Iniţial nu ştiam ce să îi iau de ziua ei, îmi zisese că are atâtea jucării încât nici lui Moş Crăciun nu ştie ce să îi mai ceară. Mi-a zis că îşi doreşte sănătate pentru familie. Mi-au dat lacrimile.

 

După experienţa Masterchef ce-ţi pare mai dificil, să ai de-a face cu meniuri sau cu primari corupţi?

Nu e nicio diferenţă, doar că acum poa­te mi-am rafinat gusturile. (râde) După experienţa Masterchef, nu mă mai simt confortabil în restaurante, nu îmi mai place mâncarea. Sunt atent la sosurile lor, dacă au friptură cu legume îi iau la bani mărunţi: „ia să văd cum aţi făcut voi legumele. Aa, le-aţi fiert! Nu puteaţi să faceţi şi voi un sos?. Asta vine din partea unui om care, călătorind foarte mult, mănâncă şi pe marginea şoselei daca trebuie.

 

 

OANA POPOIAG

Foto ANDREEA GOIA

 

Continuarea în numărul de ianuarie al revistei VIVA!, la standurile de presă din 23 decembrie.

Vă puteţi alege revista cu unul dintre următoarele produse-cadou: un Ser tratament din mătase naturală BIOSILK (15 ml) sau un fard de pleoape mono Paese – The Art of Professional Make up

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter