Mickey Rourke - Bataia nu e rupta din rai - VIDEO

Publicat pe

Mickey RourkeS-ar putea spune ca Mickey Rourke a murit si a inviat. Dupa ce si-a pierdut sotia, casa si cariera, actorul a reusit sa o recupereze pe cea din urma atunci cand a acceptat rolul din „The Wrestler. Se pare chiar ca doreste sa urce in ringul de lupta si in realitate!

Gandindu-te la Mickey Rourke din anii 80 (adica la barbatul absolut fenomenal ridicat la rang de sex simbol) si la cel de acum (cu fata peticita), e imposibil sa nu observi diferentele. Sau sa sesizezi asemanarile.

E greu de zis in care punct a inceput curba descendenta a vietii acestui om si cand s-a rupt puntea dintre el si restul lumii. Fapt este ca dintotdeauna destinul lui a stat sub semnul violentei. „As vrea sa nu ma fi nascut niciodata, declara la un moment dat actorul. Avea cativa ani cand tatal natural i-a parasit, pe el si fratii lui, iar mama s-a recasatorit cu un politist din Miami, unde s-au si mutat cu totii. Violenta extrema a acestuia i-a trezit speranta ca parintele sau natural va veni sa-l salveze din situatia nefericita in care intrasera cu voia mamei – pe care Mickey avea sa o ierte multi ani mai tarziu, cand ea s-a imbolnavit de Alzheimer. Groaza cu care a trait in anii copilariei, sentimentul ca tatal vitreg ii pandeste fiecare miscare pentru a-i aplica o corectie si lipsa afectiunii materne si-au pus amprenta asupra actorului despre care Alan Parker, regizorul filmului „Angel Heart, spunea ca „e un cosmar sa lucrezi cu el. E periculos pe platourile de filmari pentru ca nu stii niciodata ce va face.

Dincolo de felul rebel in care obisnuia sa se poarte cu toata lumea, Mickey Rourke a dat dovada de o ignoranta greu de inteles atunci cand a refuzat roluri in filme de succes ca „Pulp Fiction (in care a jucat in cele din urma Bruce Willis, Rourke refuzand sa se uite macar pe scenariul trimis de Quentin Tarantino), „Rain Man (care i-a revenit in final lui Tom Cruise) sau „Platoon. Atitudinea sa a fost atat de ofensatoare, incat anul acesta nici nu s-a asteptat macar sa ia Oscarul. „Credeam in mod absolut stupid ca actoria nu e pentru barbatii adevarati. Amenintam producato-rii, eram furios pe regizori si nu-mi aminteam niciodata numele agentului meu. Se poate spune ca mi-am facut rau singur. Iar multi nu vor uita nimic din toate astea, declara actorul cu putin timp inainte de premiile Oscar. Si chiar daca nu a luat marele trofeu, prestatia lui Mickey Rourke din „The Wrestler a fost rasplatita cu un Glob de Aur (Cel mai bun actor in rol principal) si cu un premiu BAFTA la aceeasi categorie.

Citeste continuarea articolului in numarul de aprilie al revistei VIVA!
 

The Wrestler – Trailer

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter