NICOLAI TAND: "Acum vreau să profit un pic de viaţă"

Publicat pe

Acum 20 de ani, când a plecat din România ca să descopere lumea, Nicolai Tand (Top Chef) a fost nevoit să doarmă o bună bucată de vreme prin case părăsite. Acum, la 39 de ani, se poate lăuda cu un apartament într-un complex rezidenţial, cu o logodnică fost model şi cu doi copii frumoşi, Ilona (2 ani) şi Iancu (2 luni).

 

Nicolai Tand

 

 

Ni se întâmplă frecvent să fim printre primii care vizitează casa unei vedete pentru un material exclusiv. De data asta, însă, ne-am întrecut pe noi înşine, vizitând o casă atât de nouă, încât proprietarii se mutaseră cu doar trei săptămâni în urmă. Nicolai şi Monica le dădeau in­dicaţii celor responsabili cu mobila de bucătărie când am ajuns noi, aşa că am fost preluaţi de Ilona, fetiţa lor, care ne-a întrebat pe rând cine suntem şi ce vrem, după care cei mai norocoşi din­tre noi au primit şi un pupic. Juratul Top Chef (emisiunea care va reveni din toamnă la Antena 1), trece printr-o perioadă extrem de plină, făcând sla­lom între restaurantul său, La Cantine de Nicolai, casă şi recent lansatul său blog, reteteleluinicolai.ro. În plus, în curând se va căsători cu Monica, pe care a cunoscut-o în perioada în care a locuit la Paris, iar nunta va avea loc în Maramureş, ţinutul său natal, de care este extrem de ataşat.

 

Cum de ai ales să locuieşti într-un apartament? Mă aşteptam să alegi o casă, dat fiind că ai copilărit la ţară, în Maramureş, în mijlocul naturii.

Culmea, îmi place şi la ţară, dar îmi place şi nebunia din oraş. Am copilărit în Maramureş, pe dealuri, în aer liber, apoi am ajuns la Paris, în nebunia de acolo. De exemplu, la Paris m-am adaptat foarte uşor. Sunt paradoxal. Îmi place agitaţia oraşului, dar îmi pla­ce şi la ţară, mă ajută să-mi reîncarc bateriile. În acest moment, dacă mă întrebi, prefer tumultul oraşului. Aici cunoşti mulţi oameni, ai de învăţat multe lucruri de la ei. Dar, uite, aici am vedere spre găini, la vecini în curte. E ca la ţară. (râde)

 

Ca bucătar, nu ţi-ai fi dorit să ai o grădină a ta?

Asta e în proiect, grădina. Am luat un teren pe lângă Bucureşti, unde vreau să-mi fac o grădină mai mărişoară, de unde să cumpere lumea legume. Vreau să vină omul duminica cu coşul să-şi aleagă roşiile singur. Eu aşa am cres­cut, când eram mic o ajutam pe mama în grădină.

 

Cum aţi ales acest apartament, care e povestea lui?

Ne place agitaţia, dar având copii, am zis să ne retragem într-o zonă cu multe grădiniţe, şcoli. Suntem familişti. Am lucrat în Paris, am lucrat în Bucureşti, în discoteci, iar acum vreau să profit un pic de viaţă.

 

De OANA POPOIAG

Foto SEBASTIAN ENACHE

 

Interviul complet şi mai multe fotografii în numărul de mai al revistei VIVA!

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter