Shirley Temple - Amintiri despre copilul-superstar

Publicat pe

Şi-a început cariera la 3 ani, s-a măritat la 17, iar la 20 de ani a devenit mamă. Deşi a murit luna trecută, va rămâne cel mai celebru copil-vedetă din istorie, care nu a încetat niciodată să surprindă. Aşa cum a făcut-o atunci când l-a rugat pe şeful FBI să-i cerceteze viitorul soţ pentru a se asigura că face alegerea potrivită.

 

 Shirley-Temple

La ce s-a gândit J. Edgar Hoover, primul director al FBI-ului şi vechi prieten al lui Shirley Tem­ple atunci când aceasta i-a făcut bizara rugăminte, e greu de zis. Putem doar să ghicim. Tinând cont totuşi că, la 21 de ani, Shirley trecuse printr-un divorţ des­tul de zgomotos, nu mai pare atât de neobişnuit că a doua oară vroia să-i fie bine. În plus, Hoover îi ştia povestea şi mai ştia că Temple era un om determi­nat care ar fi făcut orice pentru a-şi păs-tra demnitatea. Învăţase asta de acasă, dar şi din experienţa ei de viaţă, trăită încă de la 3 ani în mijlocul adulţilor.

Copilul cu părul de aur

 

Temple a fost copilul-vedetă al anilor 30, fetiţă carismatică cu ochi albaştri şi bucle aurii în stilul starului de film mut Mary Pickford. Actriţa-dansatoa­re care a salvat studiourile 20th Cen­tury Fox de la faliment a jucat în peste 40 de lungmetraje în anii copilăriei şi la 6 ani a devenit cea mai tânără actriţă care a primit un Oscar onorific pentru performanţele uimitoare din 1934. Vreme de 4 ani, din 1935 până în 1938, s-a aflat pe locul 1 în topul vedetelor de la Hollywood, surclasându-l chiar şi pe celebrul Clark Gable, devenit foarte popular odată cu filmul-iconic „Pe aripile vântului.

 

CLAUDIA COJOCEA Foto HEPTA, NORTHFOTO

 

Continuarea în numărul de martie al revistei VIVA!, la standurile de presă din 1 martie.

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter