Percheziții DNA la locuința șefului ANPC, Cristian Piedone: "Nu ascund faptul că proprietarul hotelului e prietenul meu de ani de zile. E şi el un personaj public. Nu am făcut trafic de influenţă"/ Ce acuzații i se aduc

.

Procurorii DNA fac percheziții marți dimineață la mai multe adrese din Ilfov, Prahova și Constanța, inclusiv la locuința șefului ANPC, Cristian Popescu Piedone. El a fost luat de la un hotel din Mamaia unde era cazat și adus la casa din Bragadiru. Președintele ANPC, Cristian Popescu Piedone, a declarat, marți, că va demonstra că este nevinovat.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Șeful Agenției pentru Protecția Consumatorului, Cristian Popescu Piedone, a declarat că verificările coordonate de el, de când și-a început mandatul, „au deranjat” foarte multă lume, dar au fost de „datoria” lui. 

415532501_923581785790679_2203756527717074802_n-e1704714443484415532501_923581785790679_2203756527717074802_n-e1704714443484

Percheziții DNA la locuința șefului ANPC, Cristian Popescu Piedone

Președintele ANPC, Cristian Popescu Piedone, a declarat, marți, că va demonstra că este nevinovat, după ce procurorii DNA au efectuat percheziții la locuința sa, într-un dosar în care este acuzat că l-ar fi avertizat pe proprietarul unui hotel din Sinaia că urmează un control.

El a precizat că este prieten cu bărbatul care deține hotelul, însă neagă că i-ar fi furnizat vreo informație cu privire la controalele ANPC. Procurorii DNA îl suspectează pe Piedone că a divulgat informații care nu erau destinate publicității unui operator economic din Sinaia, înainte de controlul pe care șeful Protecției Consumatorilor urma să îl facă la hotelul acestuia.

Astfel, operatorul economic respectiv ar fi putut să se pregătească înaintea controlului, au spus surse judiciare pentru Antena 3 CNN. Controlul ar fi avut loc în 7 martie. A doua zi, Piedone a distribuit pe TikTok o postare în care lăuda operatorul economic respectiv.

Hotelul Internațional din Sinaia, cu 180 de camere, două restaurante, centru spa, sală de fitness și opt săli de conferințe, nu ar fi avut autorizație de securitate la incendiu.

ISU Prahova a precizat la cererea Context.ro că reprezentantul hotelului „nu a prezentat în termen de 90 de zile, la solicitarea organelor de control, documentele vizate' care să ateste că imobilul întrunește condițiile pentru care a fost autorizat în 2008. Prin urmare, a pierdut valabilitatea autorizației de securitate la incendiu.

Citeste si: Cristian Popescu Piedone dezvăluie ce se întâmplă în bucătăriile restaurantelor și tot ce nu văd clienții: „Vă pot spune. Asta fac!'

Citește și: Ultima scrisoare lăsată de Mihai Leu înainte să moară: „Dacă citiți aceste rânduri, înseamnă că drumul meu pe acest pământ s-a încheiat’. Ce le-a transmis soției și fiului său

Primele declarații ale lui Cristian Popescu Piedone după perchezițiile DNA

Președintele ANPC, Cristian Popescu Piedone, a declarat, marți, că va demonstra că este nevinovat. El a precizat că este prieten cu bărbatul care deține hotelul, însă neagă că i-ar fi furnizat vreo informație cu privire la controalele ANPC.

„Lucrurile astea dacă s-au întâmplat ar fi fost undeva în aprilie, mai, când a fost un comandament pe Valea Prahovei. Nu am coordonat acel comandament. Nu ascund faptul că proprietarul hotelului este prietenul meu de ani de zile. Este şi el un personaj public. Nu am avut niciun schimb de informaţii, nu am anunţat şi nu am fost. E certitudine că nu s-a întâmplat acest lucru', a afirmat preşedintele ANPC. 

Șeful Agenției pentru Protecția Consumatorului a adăugat că verificările coordonate de el, de când și-a început mandatul, „au deranjat', dar au fost de „datoria' lui. 

 „De când sunt preşedintele ANPC pot să fiu acuzat de orice, poate să mi se zică orice, nu am făcut un trafic de influenţă, nu am luat un leu, mi-am făcut datoria. Că am deranjat, da. Se vede acest lucru, nu acuz nimic, merg până la capăt, dar am deranjat extrem de mult şi vorbesc de la corporaţii, vorbesc de la multe şi multe alte pe care nu le ştiţi în spatele tuturor acestor poveşti.

Nu am vrut decât să îmi fac datoria şi mi-o voi face în continuare. Voi demonstra prezumţia de nevinovăţie care există acum şi trebuie să o duc până la capăt', a mai declarat Cristian Popescu Piedone.

Întrebat dacă procurorii DNA au vreo dovadă privind discuţia cu persoana de la hotelul din Sinaia, Popescu Piedone a răspuns: „Vom vedea… Dacă există dovadă înseamnă că telefoanele mele şi ale şoferului meu au fost ascultate'.

Citeste si: Cristian Popescu Piedone va primi despăgubiri de peste 157.000 de euro de la statul român, după condamnarea în dosarul Colectiv

Cine este patronul hotelului din Sinaia, pe care l-ar fi avertizat șeful ANPC, Cristian Popescu Piedone

Şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Cristian Popescu Piedone este vizat în dosarul în care este suspectat că a anunţat un hotel din Sinaia despre un control. Este vorba de Hotelul Internaţional Sinaia, care ar aparţine fostului președinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) Dan Radu Rușanu.

Pe contul său de TikTok, Piedone vorbea laudativ de Hotelul Internațional Sinaia, despre care spunea că este un hotel şi de 200 de stele.

„Miroase a curat. Uitati-vă la calitate. Am fost azi la mai multe hoteluri pe Valea Prahovei și în județul Brașov. Uite husa care nu exista, uite salteaua curată”, spune el, în timp ce ridică așternuturile de pe o saltea de pat dintr-o cameră a hotelului. „Bravo domnule, hotel de patru stele. (…) Ce, aici aveți hotel de 200 de stele”, spune Piedone în clipul postat. 

Dan Radu Rușanu a fost președinte al Autorității de Supraveghere Finaciară (ASF) și fost membru în Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României (BNR).

Dan Radu Rușanu este doctor în economie și fost parlamentar PNL timp de patru mandate, între 2000 și 2016.  Rușanu a fost președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) între 2013 și 2014.

În anul 2014 a fost arestat preventiv într-un dosar instrumentat de DNA, cunoscut în spațiul public drept „ASF Carpatica', ce viza fapte de corupție în legătură cu protecția unei firme de asigurări. Rușanu a fost, însă, achitat în anul 2017. Rușanu a mai făcut parte până în anul 2024 din Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României. 

Rușanu  a mai ocupat funcțiile de secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice (1996-1998) și de președinte al EXIM Bank (Banca de Export-Import a României) în perioada 1999-2001. Rușanu a mai fost vicepreședinte al Camerei Deputaților și al Senatului. În 2006, revista Capital l-a cotat pe Rușanu cu o avere de 60 milioane dolari.

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Buton