4 dintre cele mai frumoase grădini botanice ale lumii

Publicat pe

Natura ne răsfaţă cu frumuseţea ei în această perioadă şi ne îmbie la evadare, aşa că ne-am gândit să vă dezvăluim 4 dintre cele mai frumoase grădini botanice din lume ce trebuie vizitate măcar o dată în viaţă.

Lunile de primăvară sunt prefera­tele amatorilor de călătorii nu doar datorită temperaturilor perfecte, ci şi preţurilor rezona­bile. Chiar dacă nu vă puteţi dezlipi în totalitate de jungla urbană şi alegeţi ca destinaţie de vacanţă o metropolă, am descoperit pentru voi nişte insuliţe de relaxare, unde frumu­seţea naturii vă va ajuta să vă încărcaţi bateriile.

KEUKENHOF GARDENS, OLANDA

Când spui Olanda, care este primul cu­vânt care-ţi vine în minte? Lalele! Pe 23 martie, Keukenhof Gardens, situate în apropierea oraşului Lisse, între Am­sterdam şi Haga, şi-au deschis porţile şi vor primi turişti timp de două luni, exact pe perioada de înflorire a lalelelor. Câţi turişti? În jur de un milion în fiecare an, aşa că încă mai aveţi timp să vă numă­raţi printre ei. Pentru iubitorii de flori, şi de lalele în special, spectacolul de culori este senzaţional, iar de asta se ocupă 500 de crescători, 30 de grădinari şi un de­signer, care face planul de aranjare. 15 fântâni, 32 de poduri, 250 de băncu­ţe şi 15 kilometri de alei îşi aşteaptă vizi­tatorii an de an. În plus, aici se află şi 2.500 de copaci din 87 de specii, 20 de expoziţii florale, 100 de sculpturi vegeta­le, adevărate opere de artă, dar şi 5 res-taurante şi 6 magazine cu suveniruri.

BUTCHART GARDENS, CANADA

Dacă v-aţi imaginat vreodată Grădina Raiului, ei bine, ea trebuie că arată exact ca Butchart Gardens. Oriunde ai privi, e încântare pură, atât vizuală, cât şi olfac­tivă. Canadienii sunt atât de mândri de Grădinile Butchart, încât le-au numit în mod oficial comoară naţională. Aşadar, nu-ţi trebuie mult să te decizi să vizitezi acest loc spectaculos, în schimb e greu să te hotărăşti în ce perioadă să vii, pentru că grădinile sunt deschise tot anul şi fie­care anotimp are flori superbe de oferit. Lalele, camelii, magnolie, rododendroni, begonii, fuchsia, trandafiri (mai mult de 100 de specii), nu-mă-uita… Pe toate acestea şi multe altele le puteţi admira în Grădina Scufundată, Grădina Italie­nească, cea Mediteraneană sau Pavilio­nul celor mici, fiecare sezon fiind o sursă de încântare pentru privitori. Dacă ne întrebaţi pe noi, cel mai frumos ar fi să mergeţi toamna şi să nu rataţi Grădina Japoneză!

KEW GARDENS, ANGLIA

Frumuseţea Grădinii regale botanice Kew, din Londra, nu poate fi povestită în cuvinte, ci doar în imagini. Absolut nicio descriere nu se poate ridica la înălţimea spectacolului desfăşurat de natură pe cei 132 de acri, unde se află în jur de 50.000 de specii de plante di­ferite. Kew Gardens reprezintă nu nu­mai un loc încărcat de istorie (au luat fiinţă în 1759, la iniţiativa Prinţesei Au­gusta, mama Regelui George al II-lea), ci şi o instituţie ştiinţifică, ce conţine colecţii de plante vii şi conservate, şi ne­numărate informaţii preţioase despre regnul vegetal. Printre punctele de atracţie cele mai importante sunt Ier­barul Kew, cel mai mare din lume, Pagoda, Palm House, Kew Palace şi Treetop Walkway, o pasarelă montată printre coroanele copacilor, la 18 metri înălţime, ce oferă o imagine spectacu­loasă a întregului domeniu. Dacă ajun­geţi acolo, e obligatoriu să vizitaţi Kew Gardens cu trenuleţul cu ghid speciali­zat. Probabil că nu veţi reuşi să vedeţi totul într-o zi, dar cu siguranţă vă veţi dori să reveniţi.

NONG NOOCH, THAILANDA

Un loc de un exotism incredibil, Nong Nooch este considerată una dintre cele mai frumoase şi mai mari grădini bota­nice din Asia de Sud-Est. Aceasta se întinde pe o suprafaţă de 2,4 kilometri pătraţi şi deţine cea mai mare colecţie de palmieri şi cel mai mare număr de specii de orhidee din lume. Aici întâl­neşti și cea mai mare varietate de gră­dini din lume, de la cele tradiţionale asiatice, până la grădini romane, fran­ceze sau din alte ţări europene, până la spectaculoasele grădini de cactuşi. Şi cum nimic nu e lăsat la voia întâmplă­rii, atât adulţii, cât mai ales copiii se pot distra de minune în Dinosaur Valley, Mammoth Garden sau Animal King­dom – o adevărată lecţie de istorie na­turală. Şi ca să fie satisfăcute toate gus­turile, pentru pasionaţii de cai-putere există un alt fel de grădină, una moto­rizată – Cars Garden.

4 dintre cele mai frumoase grădini botanice ale lumii4 dintre cele mai frumoase grădini botanice ale lumii
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter