5 regizori de urmărit, pentru prima dată în Festivalul de Teatru Independent UNDERCLOUD 2019

Publicat pe

Peste câteva zile, între 23 și 30 august, la Muzeul Țăranului Român va avea loc a 12-a ediție a celui mai vechi festival de teatru independent din țară, UNDERCLOUD. Inițiatoarea și organizatoarea acestuia, regizoarea și scriitoarea Chris Simion-Mercurian, reușește să ofere publicului și anul acesta un program provocator și fresh de spectacole românești independente, în ciuda dispariției, față de anii trecuți, a oricărui sprijin financiar din partea instuțiilor de stat.

Așadar, peste 30 de spectacole independente, performance-uri ș workshop-uri vă așteaptă timp de 8 zile în cadrul UNDERCLOUD. Printre highlight-urile programului din acest an se numără prezența unor spectacole semnate de regizori care sunt pentru prima dată la acest festival: Irina Crăița Mândra, Letiția Roșculeț, Peter Kerek, Radu Popescu și Andrei Măjeri.

Descrierea spectacolelor o găsiți mai jos iar detalii despre programul complet și bilete pe www.undercloud.ro.

  • „Căsuța din ceață', regia Irina Crăița Mândra

Vineri 23 august, ora 22:00, Sala Mare. Durată: 1h 30min

Distribuție: Dan Coza, Victoria Dicu, Mirela Gorea, Denis Hanganu, Ana-Maria Ivan, Ana- Maria Pop, Cristian Popa, Marcela Motoc

Când două studente, un agent imobiliar, un călugăr tânăr, un manager, un trainer motivațional, un chiriaș, o proprietăreasă și… un personaj imaginar se întâlnesc sub cupola „căsuței de ceață', variabilele conduc către o comedie spumoasă. Cele opt personaje ajung în ipostaze care le obligă să-și chestioneze valorile și credințele. Ca într-un joc de domino, fiecare situație sau caracter schimbă decisiv traseul celuilalt până când întrebările lor fie își găsesc răspunsul, fie adâncesc și mai mult golurile crizelor deja existente.  Scenele expun într-un stil fragmentar, asemenea unor cadre de film, atât conflictele acute ale personajelor într-o lume salbatică și debusolantă cât și traseul lor comic și paradoxal în obținerea unor răspunsuri salvatoare.

  • „#ViațaLaBirou', regia Letiția Roșculeț

Luni 26 august, ora 20:00, Sala Mare. Durată 1h 30min.

Distribuție: Oana Pellea (video-proiecție), George Piștereanu, Theodora Stanciu, Steliana Bălăceanu, Eduard Petru Jighirgiu

Ce poate merge greșit într-o echipă nouă, din 4 oameni? Nimic. Sau TOTUL. Mai ales atunci când Investitoarea, Oana Pellea, se implică îndeaproape în business. O echipă de proiect pregătește o aplicație revoluționară, care va schimba lumea, dar planul lor este pus în dificultate din cauza unui factor neprevăzut: interacțiunea interumană și… diferite tipuri de personalități. Cu foarte multă personalitate. Poate chiar prea multă personalitate. Va fi progresul lumii împiedicat/întârziat de micile jocuri de putere și marile neînțelegeri dintre oamenii din birouri?

  • „Persona', regia Peter Kerek

Luni 26 august, ora 22:00, Sala Studio. Durată: 1h 15min.

Distribuție: Alina Berzunțeanu, Emilia Bebu

Un spectacol de cinema pe scenă, care își propune să unească, într-un mod inedit, cele două arte prin care a creat și s-a exprimat Ingmar Bergman: teatrul și filmul. Viața noastră contemporană este asediată de o viteză halucinantă, de un zgomot asurzitor și de o cantitate inepuizabilă de informații cărora cu greu le facem față. Persona aduce în prim plan povestea unei actriței care este copleșită de multitudinea de roluri, încât își asumă ieșirea din vârtejul vieții și se refugiază într-un spital, intrând în tăcere. Acolo e îngrijită de o asistentă, care, treptat, preia rolul actriței și îl joacă până la capăt, până când tăcerea actriței se rupe, aducând vindecarea.

  • „Cadranul Plus Plus', regia Radu Popescu

„Joi 29 august, ora 18:00, Sala Studio. Durată: 1h 45min

„Distribuție: Maria Obretin, Teodora Daiana Păcurar, Andrei Bibire, George Rotaru

Cum să avem bani și timp la un loc? Să fim pe plus în ambele domenii? Patru personaje care aparent se întreabă la fel ca voi toate aceste lucruri vă vor oferi mai mult decât o seară de teatru în care veți ieși „pe plus'. O piesă „all inclusive' cu dialoguri picante, ironii și momente comice din viața de zi cu zi vi se pregătește joi la Teatrul Apropo. Întrebările de mai sus vor scoate la iveală psihologia, snobismul, „fixismul', pasiunile și slăbiciunile celor două cupluri care se intersectează pe plajă. Doi absolvenți de Litere, Ramona și Mircea, întâlnesc un cuplu format între un fotomodel și un bărbat cu bani, Andra și Nick. Nick are o idee fixă. Și Ramona are o idee. Ce-o să iasă din asta?

  • „Medeas Boys', regia Andrei Măjeri

Vineri 30 august, ora 18:00, Sala Mare. Durată: 1h 45min

Distribuție: Eduard Trifa, Alexandru Ion, Alex Mirea, Vlad Ionuţ Popescu, Alex Chindris, Florin Aioanei

Discriminarea de gen a dominat arta, cultura și viața ultimelor milenii MEDEAs BOYS'  ilustrează o demontare' regizorală a legendei Argonauților și Lânii de Aur. Spectacolul aduce în discuție vulnerabilitățile bărbaților, machismul, patriarhatul și misoginismul, toate acestea prin ironie și umor. Universul scenic (reprezentat de un bar cu tematică marină) este populat de o distribuție integral masculină. Aici, câțiva argonauți se întâlnesc pentru a celebra experiența majoră a vieții lor – călătoria mitologică pe nava Argo.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter