Andreea Marin și medicii voluntari. Vedeta prezintă povestea impresionantă a unui tânăr cu peste 30 de operații

Publicat pe

Andreea Marin începe toamna în forță cu prima campanie – eveniment. E vorba despre o mișcare remarcabilă a medicilor voluntari, un model de bună practică ce merită a fi făcut cunoscut cât mai departe, căci dacă va fi urmată și de alți medici la nivel național, va însemna o soluție cheie pentru medicină românească și pentru atâția pacienți în suferință.

E de datoria noastră să scoatem în prim plan și faptele care pot produce schimbări reale în bine, să lăsăm ceva în urmă. Vedeta organizează astfel un eveniment pe 4 septembrie la care vor participa medicii voluntari, dar și pacienți.
*Fetița Amalia de 6 anișori născută cu malformație (nu avea 80% din ureche), operată succesiv pentru reconstrucția urechii
*Vasile Derevlean – pacientul ars în copilărie pe față și corp, operat de mai multe ori pentru reconstrucție, ce a devenit de curând student la medicină, avându-l drept model pe medicul Zamfirescu, ce i-a devenit mentor.
*Radu Monica – Ambasador național #NuExistaNuSePoate, un model de viață, Monica e în scaunul cu roțile de la 22 ani în urmă unui accident, a devenit apoi mama a 3 copii, e scriitoare, speaker motivațional și lucrează în paralel, proaspăt operată în urmă unei escare suprainfectate profunde
*Raucea Ion (pacientul cu mâna gigant – aprox 60 kg, operația să va fi premieră medicală națională )
*Alex Penescu – avocat, pacient din Colectiv cu multiple operațîi realizate de echipa voluntară Zetta
*Oana Grasu (reconstrucție san la san după mastectomie totală, multipli noduli și operații de extragere încă de la vârstă de 18 ani)

Andreea Marin și medicii voluntari. Vedeta prezintă povestea impresionantă a unui tânăr cu peste 30 de operațiiAndreea Marin și medicii voluntari. Vedeta prezintă povestea impresionantă a unui tânăr cu peste 30 de operații

Pacientul Raucea – operația lui va fi premieră medicală!

Diagnostic: Lipom /Limfangim gigant torace și membru superior stâng, multiplu operat (3 ori, prima prin 1995/2002), recidivat.
Pacientul are 45 ani, a avut un lipom mic pe care l-a operat și, din câte povestește soția dansului, după operație lucrurile s-au înrăutățit și doar mâna lui ajungând acum să cântărească aproximativ 60 kg!
Domnul a făcut și o depresie pentru că nu mai poate continuă așa, nu se poate mișcă/deplasa singur, nu se poate ține în picioare, greutatea fiind una mult prea mare pentru el.

View this post on Instagram

Doua minuni cu nume sfant de Maria, devenite prietene la @clinica.zetta, acolo unde au fost operate, dupa ce donatiile voastre de 2 euro prin SMS cu textul Zetta' trimis la 8838, au facut posibila strangerea sumei necesara pentru acoperirea consumabilelor din interventii, in timp ce medicii voluntari din @asociatiazetta le-au operat muncind gratuit, cu daruire. Astfel continua Campania Ajuta-ne sa ajutam', cu sprijin sporit, de aceasta data: medicii minunati continua sa opereze pro-bono, facand operatii de reconstructie dificile pentru pacienti trecuti prin accidente grele, incendii, experiente de cancer soldat cu excizii, malformatii, etc; in acelasi timp, consumabilele au un cost ce nu poate fi evitat in orice interventie si sunt comandate pe masura ce donatiile se aduna prin donatii din partea unor oameni cu suflet mare ca voi, gasiti pe www.asociatiazetta.ro toate posibilitatile de a dona apasand pe butonul Doneaza', cea mai simpla fiind cea prin SMS de 2 euro cu textul "Zetta" trimis la 8838; un sprijin important a venit din partea unei companii romanesti sensibilizata de cauza noastra, @romgazsa – multumim si e foarte important si sprijinul de acest fel, mai ales in cazurile urgente ce nu suporta asteptarea donatiilor ce se aduna pas cu pas, 2 euro cu 2 euro. Prin ce au trecut cele doua fetite, pentru care va multumim cu tot sufletul? Maria Sofia este o micuta tare curajoasa, care avea un nev gigant la cap si a fost operata acum pentru prima data, aceasta fiind doar prima faza necesara ei, fiindca va mai urma inca cel putin o interventie pentru a putea exciza intregul nev. Amalia Maria, micuta pacienta de 6 anisori ce ne-a cucerit inimile, despre care v-am mai povestit intr-o postare anterioara ca a ajuns aici cu o malformatie congenitala – practic, ii lipsea aproximativ 80% din ureche – a revenit acum pentru o noua operatie, a doua etapa in procesul de reconstructie, si este cu un pas mai aproape de visul sau de… a purta cercei! Va mulțumim pentru omenie! Donați cu incredere in continuare, fiecare banut va constitui un real suport si un pas inainte spre vindecarea lor! Sanatate, ca-i mai buna decat toate! Un SMS de 2 euro poate schimba o viata!

A post shared by Andreea Marin (@andreeamarinromania) on

Medicii voluntari care au confirmat prezența la eveniment:
Dr. Dragoș Zamfirescu – Medic Primar Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă, inițiatorul mișcării medicilor voluntari
Dr. Irina Luca – Medic Primar în Anestezie și Terapie Intensivă, Doctor în Științe Medicale
Dr. Dan Tănase – Medic Primar în Ortopedie și Traumatologie
Dr. Amit Beedasy – Medic Specialist Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă
Dr. Iulia Muraru – Medic Specialist Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă
Dr. Cristina Zeca – Medic Specialist Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă
Dr. Raluca Berheci – Medic Specialist Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă

Pe Amalia, unul dintre pacienții copii operați gratuit în campania „Ajută-ne să ajutăm” o vei cunoaște miercuri la eveniment.

 

La fel și pe Vasile, pacientul cu peste 30 de operațîi făcute de când era copil și care, de când e operat de dr. Zamfirescu, a devenit și ucenicul sau. Și-a urmat mentorul și tocmai a intrat la medicină, fără nicio pregătire, căci nu își permitea, la stat, la o concurență de 4 pe loc! E un copil sărac dintr-un sat din nordul Moldovei, hotărât să ii ajute pe cei în suferință, căci știe bine ce înseamnă asta…

https://www.instagram.com/tv/B05hiKdCcQc/?igshid=b86rddnpjzcf&fbclid=IwAR26b00JYXRy4wI2Y8vZsvf-_nTWKFjLk9RBXI0Ey7Mxa90l48XP71YNd0Q 

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter