Barbara Hangan aduce în Bucureşti expoziţia The Butterfly Effect

Publicat pe

Artista plastica clujeana Barbara Hangan aduce la Bucuresti 25 de lucrari noi, grupate in expozitia The Butterfly Effect'.

butterfly3

Realizate intr-o tehnica mixta, integrate in rame somptuoase, majoritatea salvate din magazinele de antichitati transilvanene, portretele Barbarei Hangan scot in evidenta personaje contemporane proiectate intr-o atmosfera onirica, in afara timpului si spatiului, marcate de sentimente adanci si dileme ravasitoare.

butterfly2

Lucrarile cu aer clasic si temperament modern trezesc imediat emotia privitorului, gasindu-si locul cu naturalete pe peretii imbracati in tapet de matase si lambrisati ai incaperilor de la Carol Parc Hotel.

 

Cu un stil distinctiv in peisajul picturii romanesti contemporane, Barbara Hangan nu isi propune sa imbratiseze minimalismul a la mode' decat din perspectiva decorului care ii imbraca personajele. Povestea lor se tese din elemente subtile de vestimentatie, din interactiunea lor cu florile sau pasarile, totul pe un fundal de fum si ceata care le subliniaza misterul si starneste curiozitatea privitorului.

 

Ca si predecesoarele lor, personajele ce compun acest ciclu tematic au identitati codificate, tulburi, ambigue, reversibile, dar sunt dispuse sa-si întoarca privirea spre noi,' spune criticul de arta Ramona Novicov. Desprinse din lumea prerafaelita, privirile lor ne spun, cu fervoare sau melancolie, ca suntem capabili, daca am vrea, sa trecem dincolo de conventia ramei. Ajunsi în acest punct, trebuie subliniat ca rama face si ea parte din spectacolul imaginii oferite. Nu e doar cortina ce marcheaza pragul dintre „ei' si „noi', dintre „acum' si „mai târziu', asigurând protectia acestor siluete fugitive, aproape absente.'

 

butterfly

Expozitia The Butterfly Effect' este deschisa in luna noiembrie, la Carol Parc Hotel, iar in lunile decembrie si ianuarie ea poate fi vizitata in showroom-ul Bentley Bucuresti de pe Bd. Pipera 1/x.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter