Culoarea de Rose Tremain

Publicat pe

 Editura Led publica „Culoarea' de Rose Tremain, roman nominalizat la Orange Prize 2004

CuloareaRose Tremain a fost distinsa cu Premiul Orange pentru „Drumul spre casa' si cu premiul Whitbread pentru „Muzica si tacere'

La jumatatea secolului al XIX-lea, Joseph si Harriet Blackstone emigreaza din Norfolk in Noua Zeelanda in cautarea unor noi inceputuri si a prosperitatii. Dar greutatile intampinate in apropierea oraselului Christchurch ameninta sa ii distruga chiar inainte sa-si infiripe o noua viata.

Cand Joseph gaseste aur intr-un parau, devine fascinat si obsedat de ,,culoare' – asa cum este cunoscut acolo metalul – si, parasindu-si familia si ferma, porneste catre noile campuri aurifere de dincolo de Alpii Sudici, intr-o salbaticie a valorilor morale, unde multi altii, sedusi de bogatiile din adancul pamantului, se afla intr-o goana violenta catre implinirea propriilor destine.

Emotionanta in unele locuri, cutremuratoare in altele, Culoarea este o carte ce vorbeste despre cautarea imposibilului, despre incercarea de a sonda complexitatile iubirii si a explora sacrificiile ce trebuie facute in cautarea fericirii.

„Tremain este o povestitoare magnifica, cu o poveste fantastica de istorisit.'  Independent on Sunday

„O scriitoare a carei imaginatie bogata si suplete a stilului transcend genul: Tremain este una dintre cele mai talentate autoare de limba engleza.' Daily Telegraph

„Tremain a reusit sa produca propria ei bijuterie de aur.”  Scotsman

„O carte fabuloasa, plina de fantezie, profund emotionanta, surprinzatoare, revigoranta si placuta.”  Independent
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter