Emir Kusturica isi publica biografia in Romania

Publicat pe

Publicat prima oara la Belgrad, in octombrie 2010, cu titlul “Moartea e un zvon neverificat”, volumul “Unde sunt eu in toata povestea asta?” a aparut recent in colectia „Biblioteca Polirom”.

Cartea indragitului regizor, care reprezinta si debutul sau editorial, deapana o poveste ce porneste din vremurile de scoala, cand Iuri Gagarin zbura prima oara in spatiu, traverseaza tragedia destramarii Iugoslaviei si a razboiului din Bosnia-Hertegovina, si ajunge pina in ziua de azi, la prietenia cu celebrul star hollywoodian Johnny Depp si la expatrierea in Franta.

Cele mai fascinante sunt divagatiile, care cuprind, de data aceasta in scris, intr-un stil deosebit de plastic si antrenant, minunatele imagini cu care sintem deja familiarizati din filmele sale: povestile nebunesti din Balcani, personajele sentimentale, uneori grotesti, insa debordand de viata.

Cred in arta ca forma de terapie pentru oamenii care s-au saturat sa fie manipulati, si sint din ce in ce mai multi. Paradoxul acestei carti este ca vorbeste in acelasi timp despre memorie si despre uitare intr-o epoca in care fiinta umana are tendinta sa uite din ce in ce mai repede, ba chiar sa ignore trecutul ce nu este pus in mod voit in lumina.' – declara Emir Kusturica.
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter