Fadia Faqir - Ma numesc Salma

Publicat pe
Editura Leda, imprint al Grupului Editorial Corint, anunta aparitia romanului „Ma numesc Salma' de Fadia Faqir in colectia Love&Life, o lectura perfecta pentru vacanta.

Fadia Faqir, Ma numesc SalmaEditura Leda, imprint al Grupului Editorial Corint, anunta aparitia romanului „Ma numesc Salma' de Fadia Faqir in colectia Love&Life, o lectura perfecta pentru vacanta.

Intr-un sat de munte din tinutul Levantului, Salma, o tanara pastorita beduina, incalca legile sacre ale tribului ei, ramanand insarcinata in afara casatoriei. Pentru ca familia sa-si recastige onoarea pierduta, traditia musulmana ii cere sa o ucida pe cea care a pacatuit. Fugind din calea unei morti sigure, Salma alege refugiul in inchisoare, unde da nastere unei fetite care ii va fi insa imediat luata de catre statul iordanian si dusa intr-un orfelinat pentru copiii nelegitimi. Adoptata apoi de o calugarita misionara, Salma imigreaza in Anglia, unde incepe o noua viata, in poate cel mai britanic oras din toate, Exeter. Aici, tanara musulmana incearca din rasputeri sa se adapteze, sa-si invinga complexele si prejudecatile, dar teama obsesiva, durerea exilului si dorul de copilul care i-a fost rapit o impiedica in fiecare clipa.

„In acest al treilea roman al sau, scriitoarea iordaniana Fadia Faqir abordeaza cu mult curaj tema conditiei vulnerabile a femeii musulmane intr-o societate dominata de barbati… O poveste remarcabil scrisa, despre traditiile represive si inca active ale lumii.' Booklist

„Scriu ca sa depun marturie si sa fac dreptate. Scriu ca sa exorcizez temerile oamenilor. Scriu in incercarea zadarnica de a-mi insufla mie insami curaj. Drumul a fost si mai este inca lung, cu multe oprelisti, dar fara opriri, insa, totodata, plin de recompense si de surprize placute.' Fadia Faqir

Pret: 32 lei; 304 pagini

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter