Linda Grant - Rochia cea noua

Publicat pe
Editura Leda, imprint al Grupului Editorial Corint, publica in colectia „Maestrii Leda' romanul Rochia cea noua', de Linda Grant, roman finalist MAN Booker Prize 2008!

Linda Grant, Rochia cea nouaPlasat in Londra anilor 70, Rochia cea noua este un roman subtil si sensibil despre hainele cu care alegem sa ne imbracam, personalitatile in care ne invesmantam si cum acestea ajung sa ne defineasca.

„Un roman extraordinar, palpitand de viata.' Mail on Sunday

Intr-un bloc de caramida rosie dintr-un cartier londonez, Vivien, o tanara sensibila si studioasa, creste izolata atat de trecut, cat si de prezent, intr-o familie de refugiati. Insa viata ii este bulversata de aparitia unui unchi fermecator, intr-un costum de mohair, cu un ceas cu diamante la mana si la bratul unei negrese imbracate intr-o haina din imitatie de leopard. De ce este unchiul S¡ndor intampinat cu atata raceala in casa parintilor ei? Vivien isi doreste sa afle…

„Scrisa cu maiestrie, cu un fir narativ firesc si incitant… ca orice carte buna, ideile serioase pe care le abordeaza iti staruie in minte mult timp dupa…Un roman minunat, care este mai presus de toate o lectie despre pericolele ipocriziei. ' Observer

Linda Grant s-a nascut in Liverpool, pe 15 februarie 1951, intr-o familie de emigran¾i evrei de origine rusa si poloneza. A studiat engleza la University of York si si-a continuat studiile postuniversitare la McMaster University si la Simon Fraser University din Canada, unde a trait intre anii 1977-1984. In 1985 a revenit in Marea Britanie, unde a inceput sa lucreze ca jurnalista. In prezent traieste la Londra. Primul sau roman, The Cast Iron Shore (1996) a fost distins cu David Higham Prize for Fiction. Al doilea, When I Lived in Modern Times (2000), a castigat Orange Prize for Fiction, iar Rochia cea noua (2008) este finalist la Man Booker Prize for Fiction pe anul 2008.

Pret: 39,90 lei

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter