P¤r Lagerkvist - Baraba

Publicat pe
La editura Humanitas in colectia Cartea de pe noptiera a aparut Baraba', o adevarata capodopera a lui P¤r Lagerkvist, laureat al premiului Nobel pentru literatura.

Baraba Un roman ecranizat in 1962 cu Anthony Quinn in rolul principal. O scriere in care omenirea intreaga pare cuprinsa intre doua personaje: Isus si Baraba.

Ar dori mult sa creada si el: pentru ca e un om singur, pentru ca n-a cunoscut indurarea, pentru ca nu intelege nici el de ce a fost eliberat in locul Celuilalt, al Nevinovatului. Pentru ca a fost de fata, pe Golgota, la rastignire, desi nimeni nu-si va mai aminti de asta. Pentru ca are la gat o tablita pe care un condamnat ii scrijeleste semne de neinteles, un nume pe care il poarta cu cei care cred. Pentru ca a aflat ca El ar fi zis: „Sa va iubiti unii pe altii…”

Viata lui Isus se intersecteaza o singura data, de Paste, cu viata lui Baraba. Acesta „fusese aruncat in temnita pentru o rascoala, care avusese loc in cetate, si pentru un omor” (Luca 23, 19). Baraba a fost apoi uitat, soarta lui, de om scapat miraculos de la moarte, n-a mai interesat pe nimeni. Un personaj episodic si atata tot. Un scriitor suedez a avut ideea sa rastoarne perspectiva si sa-l transforme pe Baraba in personaj principal.

Pret in librarii: 19 lei

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter