Scriitorul Norman Manea vine in Romania

Publicat pe

Norman Manea, unul dintre cei mai apreciati prozatori si eseisti romani, se va afla in Romania, in perioada 13-20 mai 2012, pentru mai multe evenimente.

Autorul va sustine o lectură publica din cele mai recente volume ale sale aparute la Polirom, in seria de autor pe care editura i-a dedicat-o, luni, 14 mai, la ora 19.00, la Libraria Bastilia din Bucuresti.

Lectura va fi urmata de un dialog cu cititorii, la care vor lua parte, alaturi de autor, Carmen Musat, Ovidiu Simonca, Paul Cernat, Bianca Burta-Cernat, Daniel Cristea-Enache si Claudiu Turcus. Evenimentul este organizat de revista Observator cultural si Editura Polirom, in colaborare cu Bastilia Librarium.

Marti, 15 mai, la ora 12.00, Norman Manea se va intilni cu studentii Facultatii de Limbi si Literaturi Straine, Universitatea Bucuresti. Tot marti, la ora 18.00, la Libraria Carturesti Verona din Bucuresti  va fi lansata prima monografie despre Norman Manea din Romania, semnata de Claudiu Turcus, aparuta de curind la editura Cartea Romaneasca.

Volumul Estetica lui Norman Manea' va fi prezentat de Carmen Musat si Paul Cornea, iar Norman Manea va fi invitatul special al evenimentului.

Joi, 17 mai, lui Norman Manea i se va decerna titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii „Alexandru Ioan Cuza' din Iasi.

Cunoscut pentru opere Intoarcerea huliganului', Fericirea obligatorie' sau Plicul negru , Norman Manea (n. 1936) este nominalizat la Premiul National pentru Literatura al Uniunii Scriitorilor din Romania, editia 2012.
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter